Rybie variácie

sjuz - fotkasjuz, 29. decembra 2010
Rybie variácie
Foto: sjuz

Ľahké a chutné predjedlo, ktoré som pripravila na štedrú večeru.

20 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zemiaky dáme variť v šupke na paru. Cibuľu očistíme, nakrájame na pásiky a dáme do nálevu. Nálev si pripravíme z vody, octu, cukru, soli a korenia. Nálev má byť sladko-kyslý, podľa vašej chuti. Nálev s cibuľou dáme do hrnca, a necháme zohrievať. Keď vidíme, že začína vrieť, odstavíme a dáme von vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si očistíme avokádo, a dužinu vymiešame do hladka s citrónovou šťavou, soľou a korením.

  3. 3

    Na tanier uložíme plátok lososa, plátok pstruha, prelejeme mierne cibuľovým nálevom, vedľa poukladáme plátky zemiakov, ktoré môžeme poliať nálevom, a cez ozdobný nástavec vytlačíme kôpku avokádového krému. Dozdobíme podľa fantázie citrónom a petržlenovou vňaťkou.

Diskusia k receptu

danculka
Losos je dobrý aj ako hlavné ,takže tu bude chutiť tiež dobre...
evia
je to paráda, ale priznám sa, musím sa spýtať. Tie plátky rýb sú surové alebo sparené. Nemám skúsenosti s takto podávanou rybou
sjuz
evia - je to údená ryba - teda obe sú údené, hotové kúpené. Nijak dalej neupravované.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia