Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
šéfkuchár reštaurácie L Olive v hoteli Arcadia***** Bratislava, 22. februára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 400 g |
|
| 6 strúčikov |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 3 zrnká |
|
| 3 zrnká |
|
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 200 g |
|
| 350 g (na vyprážanie) |
|
| Krupoto: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| (stuhnutá) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 g |
|
Postup
-
1
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, koreninami a mrkvou a pomalým „tiahnutím“ varíme niekoľko hodín domäkka. Potom dierkovanou naberačkou mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Všetko spolu pomelieme, dochutíme a vytvarujeme malé kroketky, ktoré obalíme v trojobale a v horúcej masti vypražíme dozlata.
- 2
V kastróle na bravčovej masti speníme cibuľu s cesnakom, pridáme umyté a v studenej vode prepláchnuté krúpy, krátko opražíme, zalejeme najlepšie bravčovým vývarom a uvaríme domäkka.
- 3
Medzitým v ďalšom kastróle na masti speníme cibuľu, pridáme studenú stuhnutú krv, opražíme a necháme čiastočne vychladiť. Potom v mlynčeku pomelieme vnútornosti z varenia (ak ostali), môžeme pridať ku krvi. Najlepšie je polovicu vnútorností použiť na krokety a polovicu s krvou. Zmiešame s uvarenými krúpami, pridáme trocha bravčového vývaru a dochutíme soľou, cesnakom, korením a majoránom.
Tiež krokety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu