Bravčové krokety
Bravčové krokety

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie L Olive v hoteli Arcadia***** Bratislava, 22. februára 2018
Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
400 g
6 strúčikov
3 ks
2 ks
2 ks
3 zrnká
3 zrnká
200 g
3 ks
200 g
350 g (na vyprážanie)
Krupoto:
 (stuhnutá)
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, koreninami a mrkvou a pomalým „tiahnutím“ varíme niekoľko hodín domäkka. Potom dierkovanou naberačkou mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Všetko spolu pomelieme, dochutíme a vytvarujeme malé kroketky, ktoré obalíme v trojobale a v horúcej masti vypražíme dozlata.

  2. 2

    V kastróle na bravčovej masti speníme cibuľu s cesnakom, pridáme umyté a v studenej vode prepláchnuté krúpy, krátko opražíme, zalejeme najlepšie bravčovým vývarom a uvaríme domäkka.

  3. 3

    Medzitým v ďalšom kastróle na masti speníme cibuľu, pridáme studenú stuhnutú krv, opražíme a necháme čiastočne vychladiť. Potom v mlynčeku pomelieme vnútornosti z varenia (ak ostali), môžeme pridať ku krvi. Najlepšie je polovicu vnútorností použiť na krokety a polovicu s krvou. Zmiešame s uvarenými krúpami, pridáme trocha bravčového vývaru a dochutíme soľou, cesnakom, korením a majoránom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Veľmi veľa ingrediencií, ale aj roboty, zdá sa, netrúfla by som si na toto, ale chuť môže byť zaujímavá.