Palacinky s pečenou tekvicou
z Pekárne Harmónia v Modre, 1. mája 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte jedno kritérium – piecť aj pre „bezlepkáčov“ tak, aby ich stôl nebol o nič Zobraziť celý popisKaždá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte jedno kritérium – piecť aj pre „bezlepkáčov“ tak, aby ich stôl nebol o nič chudobnejší.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 hrnček (napríklad maslová) |
|
1 ČL (na opekanie) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
50 ml |
|
20 g (opražené nasekané) |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190 °C. Zmiešame tekvicu nakrájanú na malé (asi 1 cm) kocky s kokosovým olejom a rozložíme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme, občas premiešame, až kým nebude zlatohnedá a prepečená (asi 15 minút). Tekvicu vyberieme z rúry a voľne zakryjeme alobalom, aby zostala teplá, kým budeme robiť palacinky.
- 2
Mandľovú múku nasypeme do stredne veľkej misy. V inej miske zmiešame vajcia, mandľové mlieko, maslo, cukor a vanilku. Túto zmes nalejeme k mandľovej múke a dôkladne vymiešame. Keď sa zmes spojí, pridáme minerálku. Panvicu na palacinky zľahka potrieme kokosovým olejom a dáme na slabý až stredný plameň. Naberačkou vylejeme na panvicu štvrtinu cesta, dôkladne ho rozlejeme po celej panvici, aby vznikla tenká palacinka.
- 3
Palacinku pečieme, kým nebude pevná a zo spodnej strany zlatohnedá. Opatrne palacinku obrátime a pečieme ju do zlatohneda aj z druhej strany. Takýmto spôsobom upečieme 4 palacinky z celej dávky cesta. Do stredu každej palacinky dáme lyžicu pečenej tekvice a prípadne posypeme praženými mandľami.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu