Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke fotorecept

sracz - fotkasracz, 8. novembra 2013
Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept)
Foto: sracz

Reklamy všeobecne, ale TV extra zvlášť, ma dokážu poriadne „vytočiť“! Ale „výnimka potvrdzuje pravidlo“! Videl som jednu, na ktorej propagádor „vyvreskujúci ako český kolotočiar“ Zobraziť celý popisReklamy všeobecne, ale TV extra zvlášť, ma dokážu poriadne „vytočiť“! Ale „výnimka potvrdzuje pravidlo“! Videl som jednu, na ktorej propagádor „vyvreskujúci ako český kolotočiar“ predvádzal novú keramickú panvicu. Keď omeletku z jedného vajíčka, upečenú na „suchej“ panvici, doslova „sfúkol“ na tanier, povedal som si: „tak toto musím mať“! Vajíčko nie je problém. Paprikové „srdiečka“ mám v chladničke často, lebo som „lečový“! Momentálny nápad som hneď zrealizoval. Neľutujem! Chutilo, s pochvalou!

1
porcia
7 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
3-4 PL alebo červená cibuľa
4-6 ks
1 PL
podľa potreby
podľa potreby
1 ks




Postup

  1. 1

    okrem dvoch panvíc a kuchyňskej plastovej „podberačky“ som toho naozej veľa nepotreboval

    Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu № 1 som nalial PL rastlinného oleja a do „priesvitna“ na ňom orestoval pokrájanú šalotku, ale aj s červenou cibuľou či s jarnou cibuľkou aj s „pierkami“ je to dobrota

    Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    medzitým som na plátky pokrájal 5 jadrovníkov („srdiečok“) zo zelených paprík,

    Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridal ich k orestovanej šalotke, spolu s PL masla, jemne premiešal a toto voňavé „dueto“ krátko porestoval do „podnapita“

    Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    v pomocnom hrnčeku som „rozkvedlal“ vajíčko (aha ho … a boli v ňom dva žĺtky) so štipkou soli

    Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    orestované jadrovníky som dochutil soľou a čerstvo „oeMČeKoval“

    Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na panvici № 2 (to je tá nová keramická „OrGREENiC“) som bez tuku upiekol (bez obracania) ľahkú omeletu z jedného vajíčka

    Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    uložil ju na servírovací plytký tanier; na ½ uložil orestované jadrovníky,

    Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    preložil na „trojuholník“, ozdobil lístkom zeleru a ponúkol na maškrtenie, s očakávaním pochvaly; dočkal som sa!!!

    Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

eviana
Nádherná omeletka sa Ti podarila milý @sracz , pochvala od Tvojej lásky veru bola zaslúžená... omeletka vyzerá ľahúčko ako pierko, či naozaj ako hodváb. Tie jadrovníky s paprík ako ich vieš využiť sa mi veľmi páči, veru budem si ich aj ja odkladať a podľa Tvojho vzoru s nimi experimentovať... Krása... tlieskam, chválim a šecke hviezdy k Tebe letia :)
garanco
...čo nevymyslíš s tou paprikou!!! (ja srdiečka nepoužívam, lebo ako dospievajúca slečna som videla, čo urobilo to srdiečko s mojou tetou, ktorá ma presviedčala, aké je to zdravé a dobré. Ale sa netrafila - tá dobrota bola poriadne pálivá a teta do večera hasila oheň v ústach:-))
Ale s paprikou a šalotkou to vyskúšam, nemám síce keramickú ale titanovú panvicu...
kimlo
Sadam na prve lietadlo a pridem akurat k takymto ranajkam... habanero omacku donesiem...;-)
pusta
nádherne nadýchaná omeleta - máš môj obdiv :-)))) i 5*
pusta
nádherne nadýchaná omeleta - máš môj obdiv :-)))) i 5*
evanaaa
Omeletka ako obláčik - to sa mi páči a tie jadrovníky asi budem aj ja používať, veď iste aj v nich je dosť vitamínu (C), a nevadí, ak štípu, lebo skoro všetko "štipľavím", bude to rýchla papanica.
sracz
Ďakujem Ti za kladný posudok milá @eviana a odporúčam Ti venovať pozornosť paprikovým „srdiečkam“ aj v Tvojej kuchyni! Ja som sa ich naučil používať pred viac ako 20 rokmi a odvtedy som nevyhodil ani jedno. Mám zdokumentovaných ~ tucet variantov, ale nechcem, aby sa naša obec na Varecha.sk nimi „prejedla“, ale z času na čas ich popredstavujem!

Držím Ti všetkých „21“ k Tvojmu experiment, milá @garanco a aj „srdiečka“ môžeš, teda aspoň podľa mňa, smelo použiť. Restuješ ich predsa bez jadierok!!! Aj keď nemám „šamotované“ podnebie v ústach a vnútornosti, ako @kimlo kamarát, veľmi rád si pochutnám aj na pálivejších „srdiečkach“ s jaderníkmi z opečených mäsitých paprík à la Bulgaria! Ďakujem za pozornosť!

Nech sa Ti páči @kimlo kamarát! Budeš srdečne vítaný! Pod Tvojim dozorom ochutnám aj habaniero „sós“! Chystám sa zrealizovať Tvoje dva rcp (jalopeño, habaniero), lebo zatiaľ v kuchyni úspešne využívam iba svoj „zlepšovák“: na sucho opečené jalopeño, následne pomleté, osolené, oeMČeKované, s pretlačeným cesnakom a párom PL ololeja, uložené v malom zaváracom pohári. Tvoje „Ghoats“ sú už scvrknuté ako „päty starej baby“ a čakajú na Tvoju adresu!

Teším sa Tvojemu obdivu @pusta milá a omeletku v tomto prevedení vrelo odporúčam aj do Tvojej pozornosti a kuchyne!

Smelo a s chuťou do práce, milá @evanaaa uvidíš, že nebudeš ľutovať! Ďakujem aj Tebe a želám krásne dni!