Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke fotorecept
Foto: sracz
Reklamy všeobecne, ale TV extra zvlášť, ma dokážu poriadne „vytočiť“! Ale „výnimka potvrdzuje pravidlo“! Videl som jednu, na ktorej propagádor „vyvreskujúci ako český kolotočiar“ Zobraziť celý popisReklamy všeobecne, ale TV extra zvlášť, ma dokážu poriadne „vytočiť“! Ale „výnimka potvrdzuje pravidlo“! Videl som jednu, na ktorej propagádor „vyvreskujúci ako český kolotočiar“ predvádzal novú keramickú panvicu. Keď omeletku z jedného vajíčka, upečenú na „suchej“ panvici, doslova „sfúkol“ na tanier, povedal som si: „tak toto musím mať“! Vajíčko nie je problém. Paprikové „srdiečka“ mám v chladničke často, lebo som „lečový“! Momentálny nápad som hneď zrealizoval. Neľutujem! Chutilo, s pochvalou!
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
okrem dvoch panvíc a kuchyňskej plastovej „podberačky“ som toho naozej veľa nepotreboval
-
2
na panvicu № 1 som nalial PL rastlinného oleja a do „priesvitna“ na ňom orestoval pokrájanú šalotku, ale aj s červenou cibuľou či s jarnou cibuľkou aj s „pierkami“ je to dobrota
-
3
medzitým som na plátky pokrájal 5 jadrovníkov („srdiečok“) zo zelených paprík,
-
4
pridal ich k orestovanej šalotke, spolu s PL masla, jemne premiešal a toto voňavé „dueto“ krátko porestoval do „podnapita“
-
5
v pomocnom hrnčeku som „rozkvedlal“ vajíčko (aha ho … a boli v ňom dva žĺtky) so štipkou soli
-
6
orestované jadrovníky som dochutil soľou a čerstvo „oeMČeKoval“
-
7
na panvici № 2 (to je tá nová keramická „OrGREENiC“) som bez tuku upiekol (bez obracania) ľahkú omeletu z jedného vajíčka
-
8
uložil ju na servírovací plytký tanier; na ½ uložil orestované jadrovníky,
-
9
preložil na „trojuholník“, ozdobil lístkom zeleru a ponúkol na maškrtenie, s očakávaním pochvaly; dočkal som sa!!!
Ale s paprikou a šalotkou to vyskúšam, nemám síce keramickú ale titanovú panvicu...
Držím Ti všetkých „21“ k Tvojmu experiment, milá @garanco a aj „srdiečka“ môžeš, teda aspoň podľa mňa, smelo použiť. Restuješ ich predsa bez jadierok!!! Aj keď nemám „šamotované“ podnebie v ústach a vnútornosti, ako @kimlo kamarát, veľmi rád si pochutnám aj na pálivejších „srdiečkach“ s jaderníkmi z opečených mäsitých paprík à la Bulgaria! Ďakujem za pozornosť!
Nech sa Ti páči @kimlo kamarát! Budeš srdečne vítaný! Pod Tvojim dozorom ochutnám aj habaniero „sós“! Chystám sa zrealizovať Tvoje dva rcp (jalopeño, habaniero), lebo zatiaľ v kuchyni úspešne využívam iba svoj „zlepšovák“: na sucho opečené jalopeño, následne pomleté, osolené, oeMČeKované, s pretlačeným cesnakom a párom PL ololeja, uložené v malom zaváracom pohári. Tvoje „Ghoats“ sú už scvrknuté ako „päty starej baby“ a čakajú na Tvoju adresu!
Teším sa Tvojemu obdivu @pusta milá a omeletku v tomto prevedení vrelo odporúčam aj do Tvojej pozornosti a kuchyne!
Smelo a s chuťou do práce, milá @evanaaa uvidíš, že nebudeš ľutovať! Ďakujem aj Tebe a želám krásne dni!