
Zapečené slaninové zemiaky s vaječným okom
Výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží...

Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко
Jednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je...

Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom
Neviem, ako Vy, ale ja s mojou, ruka v ruke, alias „jeden vedľa...

Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.

Slané vafle s tvarohom à la treska
Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon...

Nivová nátierka
Vyšľaháme šľahačku, pridáme nastrúhanú Nivu, korenie a prelisovaný cesnak. Jemne premiešame.

Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...

Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...

Mozzarellové guľôčky so slaninou
Talianske mozzarellové guľôčky so slaninou pancetta na lôžku z rukoly.

Špargľové toasty
Našla som na jednom anglickom webe a keďže je práve sezóna špargle, tak pridávam. Nám...

Plnené pečené paradajky a cuketové mištičky
Rada varím z toho, čo práve nájdem v chladničke a napadla mi takáto príloha, prípadne...

Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...

Avokádovo-špargľová nátierka
Zelená, zdravá a chutná. Bol to skôr taký experiment, ale chutila mi tuším viac ako klasická avokádová nátierka....

Pizzovníky
Veľmi chutné pizzové slimáky, ktoré vedia na oslavách nahradiť tradičné obložené chlebíčky.

Slaný koláč
Tento slaný koláč som piekla prvýkrát, moc nám chutil, bol za chvílku zjedený.

Tartar z kreviet s kaparami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok...

Syrová roláda
Ementál ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale na hrúbku asi 3...

Nátierka z pečenej brokolice
Už som robila polievku z nej a tá chuť stojí za to. Tak dnes bola nátierka....

Trubičky s plnkou
V receptári Plus jeden deň ma zaujal tento zemiakový recept, tak som ho vyskúšala.

Mozzarella marinovaná v cesnaku
Túto nakladanú dobrotu si môžete pripraviť aj s iným druhom syra. Vyskúšajte napríklad balkánsky syr alebo...

Bramboráčky
Dnes večer jsem se nudila, tak jsem se rozhodla, že připravím mámě malé překvápko a...

Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, ...

Špenátové placky s kyslou smotanou a údeným lososom
Vhodne ako predjedlo, alebo vecera ;)... velmi chutne!!!

Zel-Krab šalát
Tento šalát vznikol ako improvizácia. Bola som na nákupe a vravím si, že by som...

Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)

Gratinované paradajky s bazaličkou voňavou
Moja „najsamkrajšia a najsamlepšia“ milovaná ½ mi dala „ultimátum“: buď sa zmestím do „bikín“, alebo prestaneš...

Veľkonočná hrudka
Tento recept je zauživaný už dlhé roky v našej rodine a všetci si na tom pochutnávame.