Šalát z grilovaného ovocia fotorecept
Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 18. júla 2013
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 18. júla 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Veľké ovocie očistíme a nakrájame na plátky. Grilujeme po oboch stranách, najprv tvrdšie a hutnejšie ovocie a neskôr ovocie zrelšie či menej hutné.- 2
Je dobré postupne ugrilované jemne skaramelizované ovocie prekladať na teplý tanier a po vrstvách dochucovať aromatickým alkoholom, medom, šťavou z limety alebo čerstvým koriandrom.- 3
Dekorujeme drobným ovocím a lístočkami mäty a dezert doplníme kúskom opečenej briošky alebo piškótou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu