Šalát z grilovaného ovocia fotorecept
Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 18. júla 2013
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 18. júla 2013

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Veľké ovocie očistíme a nakrájame na plátky. Grilujeme po oboch stranách, najprv tvrdšie a hutnejšie ovocie a neskôr ovocie zrelšie či menej hutné. -
2
Je dobré postupne ugrilované jemne skaramelizované ovocie prekladať na teplý tanier a po vrstvách dochucovať aromatickým alkoholom, medom, šťavou z limety alebo čerstvým koriandrom. -
3
Dekorujeme drobným ovocím a lístočkami mäty a dezert doplníme kúskom opečenej briošky alebo piškótou.
Diskusia k receptu