Šalát z grilovaného ovocia fotorecept

Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 18. júla 2013
Šalát z grilovaného ovocia (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
25 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
zopár




Postup

  1. 1



    Veľké ovocie očistíme a nakrájame na plátky. Grilujeme po oboch stranách, najprv tvrdšie a hutnejšie ovocie a neskôr ovocie zrelšie či menej hutné.

  2. 2



    Je dobré postupne ugrilované jemne skaramelizované ovocie prekladať na teplý tanier a po vrstvách dochucovať aromatickým alkoholom, medom, šťavou z limety alebo čerstvým koriandrom.

  3. 3



    Dekorujeme drobným ovocím a lístočkami mäty a dezert doplníme kúskom opečenej briošky alebo piškótou.

Diskusia k receptu

jerica
:-) ako profík , mala by som rukavice , to je môj názor, ináč inšpiratívny recept :-)