Foto: zolik
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Baklazan popichany ihlicou a zabaleny v alobale som piekla 30 minut na 200°C. Nasledne som lyzicou vybrala duzinu, pridala olivovy olej, tahini pastu a vymixovala.
-
2
Pridala som majonezu, jogurt, korenininy a limetkovu stavu. Vsetko spolu som kratko zmixovala. Natierku som ulozila do chladnicky a pripravila som jednoduchy salat s jednoduchym skor nevyraznym dressingom, aby vynikla chut rukoly a kozieho syru.
-
3
V poslednej dobe tu bolo viac dotazov na mixery. Tento moj mixer znacky KenwoodCH580series pomelie vsetko vo velmi kratkom case.
-
4
Ako je vidiet z obrazku, servirovala som ako studene predjedlo.
Ja robievam tiež baklažánovú pomazánku,ale ja cesnak pridávam.
varecha.pravda.sk/recepty/baklazanova-natierka-fotorecept...
už je v kk.
5*****