Rustikálne zemiakovo-syrové tortičky

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 2. marca 2012
Rustikálne zemiakovo-syrové tortičky
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma

Suroviny

200 g
40 g
80 g
60 g
1-2 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a do 1/3 nakrojíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 220 °C asi na 1 hodinu.

  2. 2

    Ešte za tepla lyžicou vydlabeme dužinu, do ktorej vmiešame žĺtky, maslo a smotanu. Slaninku nakrájame na drobné kocky a primiešame spolu s korením, soľou a bylinkami. Masu naplníme do 4 ohňovzdorných misiek s priemerom asi 10 cm. Syr nakrájame na plátky a položíme na zemiakovú masu.

  3. 3

    Pečieme pod grilom asi 8–10 minút.

Diskusia k receptu

siminimie
créme fraiche môžem nahradiť kyslou alebo šľahačkovou smotanou?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia