Rustikálne zemiakovo-syrové tortičky
Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 2. marca 2012
šéfkuchár spoločnosti Metro, 2. marca 2012
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma
Postup
-
1
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a do 1/3 nakrojíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 220 °C asi na 1 hodinu.
- 2
Ešte za tepla lyžicou vydlabeme dužinu, do ktorej vmiešame žĺtky, maslo a smotanu. Slaninku nakrájame na drobné kocky a primiešame spolu s korením, soľou a bylinkami. Masu naplníme do 4 ohňovzdorných misiek s priemerom asi 10 cm. Syr nakrájame na plátky a položíme na zemiakovú masu.
- 3
Pečieme pod grilom asi 8–10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu