Bryndzovo-bazalková roláda
Martin Beňo, Milan Maršalka a Zuzana Majerčíková
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 12. mája 2013
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 12. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Syr nakrájame na tenké plátky a rozložíme na potravinársku fóliu tak, aby sa jednotlivé plátky prekrývali aspoň 0,5 cm. Z bryndze, smotany a papriky vymiešame plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme na syr. Na ňu naukladáme lístky čerstvej bazalky.
- 2
Pomocou fólie zdola smerom nahor zatočíme roládu.
- 3
Zatočenú roládu dáme napariť asi na dve minúty nad parný kúpeľ, aby sa syr spojil. Počas parného kúpeľa roládu otáčame, aby para spojila všetky plátky syra. Po naparení necháme korpus dobre vychladnúť, aby sa ľahko krájal.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu