Kolienko v horčicových cibuľkách
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 26. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných a veselých“ však okoreňme stôl aj malou dávkou nových, prekvapivých chutí...
porcie
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Konfitované kolienka: Kolienka očistíme, osolíme a poukladáme do pekáča. Pridáme tymian a zalejeme masťou. Prikryté dáme do rúry na 2 hodiny pri teplote 120 °C.
- 2
Cibuľky s mascarpone: Očistené cibuľky dáme do panvice, pridáme lyžicu olivového oleja a 3 – 4 minúty restujeme. K cibuľkám pridáme naberačku vody, osolíme a prikryté na miernom ohni dusíme asi 25 minút.
- 3
Uvarené cibuľky zmiešame s lyžicou mascarpone a lyžicou horčice. Posypeme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu