Kolienko v horčicových cibuľkách

Dušan Platko
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 26. decembra 2015
Kolienko v horčicových cibuľkách
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných a veselých“ však okoreňme stôl aj malou dávkou nových, prekvapivých chutí...

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 120 °C

Suroviny

Konfitované kolienka:
4 ks
1 kg
6 stebiel
Cibuľky:
500 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Konfitované kolienka: Kolienka očistíme, osolíme a poukladáme do pekáča. Pridáme tymian a zalejeme masťou. Prikryté dáme do rúry na 2 hodiny pri teplote 120 °C.

  2. 2

    Cibuľky s mascarpone: Očistené cibuľky dáme do panvice, pridáme lyžicu olivového oleja a 3 – 4 minúty restujeme. K cibuľkám pridáme naberačku vody, osolíme a prikryté na miernom ohni dusíme asi 25 minút.

  3. 3

    Uvarené cibuľky zmiešame s lyžicou mascarpone a lyžicou horčice. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

parles
Za 2 hodiny při 120 st.C nemůžou být kolínka měkká! Ale jinak je to recept pěkný. I fotka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia