4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a vložíme do vody s rascou a cesnakom. Uvaríme ich domäkka. Medzitým si vyvaľkáme cesto a položíme ho na maslom mierne potretý pekáč. Poukladáme naň ošúpané a rozkrojené zemiaky, rezom dole.
- 2
Vymiešame si smotanu s vajíčkami a soľou a zalejeme ňou zemiaky. Povrch posypeme syrom a petržlenovou vňaťou. Vložíme do rozohriatej rúry a pri 180 stupňov Celzia pečieme asi 20–25 minút.
- 3
Podávame s čerstvou zeleninou alebo cviklovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu