Zemiakový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 25. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g
1 KL
2 strúčiky
250 ml
4 ks
100 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a vložíme do vody s rascou a cesnakom. Uvaríme ich domäkka. Medzitým si vyvaľkáme cesto a položíme ho na maslom mierne potretý pekáč. Poukladáme naň ošúpané a rozkrojené zemiaky, rezom dole.

  2. 2

    Vymiešame si smotanu s vajíčkami a soľou a zalejeme ňou zemiaky. Povrch posypeme syrom a petržlenovou vňaťou. Vložíme do rozohriatej rúry a pri 180 stupňov Celzia pečieme asi 20–25 minút.

  3. 3

    Podávame s čerstvou zeleninou alebo cviklovým šalátom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre