Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo fotorecept

sracz - fotkasracz, 9. októbra 2015
Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo (fotorecept)
Foto: sracz

Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že poetickejšie znie „srdiečok“). Tento variant predstavuje kombináciu so Zobraziť celý popisSezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že poetickejšie znie „srdiečok“). Tento variant predstavuje kombináciu so šalotkou, odrezkom „vršku“ hrubostennej papriky a pri sevírovaní hotovej obohatenej praženice aj s prílohou „Pico de Gallo“ (pico de gajo). Jej jednoduchú prípravu v rcp priebežne uvediem. Príloha, ktorú som „napasoval“ do tohoto mojeho rcp, pochádza z Mexika, je naozaj zdravá, chutná a podľa vlastných chutí a predstáv, si ju môžete dochutiť!

2÷3
porcie
12÷15 minút
príprava
10÷12 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 PL
1 ks veľká
1-2 ks odrezok vršku
2-3 pretlačené strúčiky
6-8 ks plátky
podľa chuti
2-3 PL čerstvé
podľa potreby polkrajce na sucho
podľa potreby
Príloha Pico de Gallo:
1-2 ks väčšia červená
2-3 ks
1 čerstvá viazanička-lístočky
6-8 ks suchšia
1 PL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    pokrájanú veľkú šalotku (môžete ju nahradiť bársakou cibuľou, či mladou cibuľkou aj s „pierkami“) a horné odrezky zelených paprík som krátko, do zmäknutia, orestoval na dvoch PL kukuričného oleja,

    Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridal pretlačené strúčiky cesnaku, plátky pokrájaných jadrovníkov paprík a premiešal. Než zmäkli, pokrájal a zmiešal som suroviny na Pico de Gallo (predpokladám, že na vysokej profesionálnej úrovni Varecha.sk sú obr. zbytočné).

    Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom som „vbuchol“ 4 veľké vajíčka, priložil ~ 2 PL čerstvého masla a podľa chuti osolil a okorenil čerstvo mletým čiernym korením (čMČK); pomalým miešaním, než sa rozpustilo maslo a „smaženica“ praženica získala tú pre nás správnu konzistenciu („medzičasy“ som využil na prípravu hrianok, ktoré som hojne potrel cesnakom a pomastil maslom), som za slabú ¼ hodinku dospel k očakávanému záveru

    Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    takto vyzerali prestreté raňajky, prílohu (Pico de Gallo) som jemne posolil, „oeMČeKoval“ a doslova i do písmena pokropil panenským olivovým olejom až na tanieri!

    Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mirop
stale premyslam preco by mal nikto jest paprikove jadrovniky.... ved to sa vyhadzuje nie?
radost
@mirop
nie..nie..to nie je povinný odpad,škodlivý zdraviu..to sme si my vymysleli..mám knižôčku pre záhradkárov ešte spred nežnej,kde sú i recepty..tam sme objavili guláš z paprikových jadrovníkov a odvtedy-teda takých 30 rokov-ho robievame..a radi..ja už aj pri robení leča používam papriku celú..nečistím vnútro..nevyhadzujem..veď-prečo by som aj..
rada si osvojujem praktické novoty..:-)
1x ilusa
kukulienka71
5* za mňa:-) takéto jedlá priam zbožňujem. Ďalšia pochvala za prenádherný tanier.
jozka2
Ked som videla nazov hned som vedela,ze je to od teba.Krasne prevedena praca a urcite aj chut.5*****
frezia68
Keď som ráno otvorila Varechu,hneď som vedela,komu recept patrí :-).Z tých jadrovníkov pridávaš len Ty,ale vyzerá to chutne a veru by som ochutnala na raňajky,len mi nemá kto prestrieť takú dobrotu,tak aspoň pridám hviezdičky a želám slnečný deň do tej diaľky :-).
medulienka122
no čau, košický @sracz , hneď som vedela, že je to tvoj recept, máš to precízne rozpísané, aj naaranžované, palec hore! 5*!!!
ilusa
no toto a ja som jadrovniky vzdy vyhadzovala a teraz sa cudujem,preco vlastne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia