Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo fotorecept
Foto: sracz
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že poetickejšie znie „srdiečok“). Tento variant predstavuje kombináciu so Zobraziť celý popisSezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že poetickejšie znie „srdiečok“). Tento variant predstavuje kombináciu so šalotkou, odrezkom „vršku“ hrubostennej papriky a pri sevírovaní hotovej obohatenej praženice aj s prílohou „Pico de Gallo“ (pico de gajo). Jej jednoduchú prípravu v rcp priebežne uvediem. Príloha, ktorú som „napasoval“ do tohoto mojeho rcp, pochádza z Mexika, je naozaj zdravá, chutná a podľa vlastných chutí a predstáv, si ju môžete dochutiť!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2-3 PL |
|
1 ks veľká |
|
1-2 ks odrezok vršku |
|
2-3 pretlačené strúčiky |
|
6-8 ks plátky |
|
podľa chuti |
|
2-3 PL čerstvé |
|
podľa potreby polkrajce na sucho |
|
podľa potreby |
|
Príloha Pico de Gallo: | |
1-2 ks väčšia červená |
|
2-3 ks |
|
1 čerstvá viazanička-lístočky |
|
6-8 ks suchšia |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
pokrájanú veľkú šalotku (môžete ju nahradiť bársakou cibuľou, či mladou cibuľkou aj s „pierkami“) a horné odrezky zelených paprík som krátko, do zmäknutia, orestoval na dvoch PL kukuričného oleja,
-
2
pridal pretlačené strúčiky cesnaku, plátky pokrájaných jadrovníkov paprík a premiešal. Než zmäkli, pokrájal a zmiešal som suroviny na Pico de Gallo (predpokladám, že na vysokej profesionálnej úrovni Varecha.sk sú obr. zbytočné).
-
3
potom som „vbuchol“ 4 veľké vajíčka, priložil ~ 2 PL čerstvého masla a podľa chuti osolil a okorenil čerstvo mletým čiernym korením (čMČK); pomalým miešaním, než sa rozpustilo maslo a „smaženica“ praženica získala tú pre nás správnu konzistenciu („medzičasy“ som využil na prípravu hrianok, ktoré som hojne potrel cesnakom a pomastil maslom), som za slabú ¼ hodinku dospel k očakávanému záveru
-
4
takto vyzerali prestreté raňajky, prílohu (Pico de Gallo) som jemne posolil, „oeMČeKoval“ a doslova i do písmena pokropil panenským olivovým olejom až na tanieri!
nie..nie..to nie je povinný odpad,škodlivý zdraviu..to sme si my vymysleli..mám knižôčku pre záhradkárov ešte spred nežnej,kde sú i recepty..tam sme objavili guláš z paprikových jadrovníkov a odvtedy-teda takých 30 rokov-ho robievame..a radi..ja už aj pri robení leča používam papriku celú..nečistím vnútro..nevyhadzujem..veď-prečo by som aj..
rada si osvojujem praktické novoty..:-)