
Hubovo - kurací páj so slaninou
Rúru predhrejeme na 220 °C. V panvici s ťažkým dnom v oleji opečieme slaninu dochrumkava, ...

Lístkový závin s kuracinkou a hubami
Kuracie mäso nakrájame na menšie plátky a naklepeme.

Luckine bravčové stehienka
Je to chutný obed nenáročný na prípravu a zvládnu ho aj neskúsené gazdinky. Tento recept mám...

Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....

Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu...

Pstruh na špenátovej pohánke
Zo pstruhov pripravíme filety. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cesnak a tymian. Filety osolíme a dole...

Poskladané zemiaky
Nikdy som nemala veľmi v obľube klasické francúzske zemiaky, preto som rozmýšľala ako ich vylepšiť, ...

Guľky zo špaldy s horčicovou penou
Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a...

Bravčovo-hovädzie plátky plnené domácou neúdenou klobásou
Dnešný nedeľný obed som mala plánovaný úplne v inom štýle, ale som si z mrazničky vybrala...

Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom...

Horiaci guláš Attila
Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a...

Klasické cordon bleu
Vyprážaný teľací rezeň plnený syrom a šunkou, ktorý môžete podávať aj pri sviatočných rodinných príležitostiach...

Elegantné ratatouille
Kombinácia baklažánu a cukiny je naozaj skvelá. Rýchla zeleninová klasika, ktorú poznáte aj z rozprávky...

Sekaná z diviaka s tekvicou
Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté...

Zemiakové karí so zelenou fazuľkou
Nakrájanú cibuľu a papriku orestujeme pár minút na oleji. Postupne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetky...

Seitan steak na bazalkovom fenikli
Rýchle jedlo, ktoré zasýti. Výrazny fenikel s jemnou bazalkou tvoria krásnu harmóniu.

Zeleninové cestoviny
ideálne na obed, alebo aj večeru, celozrnné cestoviny zasýtia, dodajú potrebnú energiu a človek...

Pór v paradajkovej omáčke
Toto jedlo som našla v mojich kartičkách s receptami, varievala som ho asi pred 10 rokmi,...

Pečená ryba s kosťou
Dnes som robila pečenú rybu so syrovou omáčkou a pečenými zemiakmi. Že divná kombinácia? Možno...

Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič
Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že...