Dve pizze: s krevetami a medvedím cesnakom, so žampiónmi fotorecept
Konečne som nahovorila môjho manžela, že bude jesť krevety, ale keďže som si nebola celkom istá, urobila som do zálohy aj so žampiómni.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
|
|
2 PL |
|
Omáčka: | |
200 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 strúčiky nakrajany na male kusky |
|
podľa chuti |
|
Na krevetovú pizzu: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
10 lístkov |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Na žampiónovú pizzu: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
podľa chuti |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
|
ja som dala tekovsky neudeny |
|
Postup
-
1
Cesto si urobí každý podľa svojho rcp, ja sa priznám bez mučenia, že tento krát som kúpila hotové čerstvé. Omáčka: v miske pomiešam paradajkové pyré s ostatnými prísadami
-
2
Polkájala som si žampióny a cesnak a nachystala všetko, čo budem potrebovať. Na sporák som dala dve panvice, do jednej som dala olivový olej a cesnak, do druhej masť a cesnak, cesnak som trochu popražila a vyhodila
-
3
Do panvice s olejom som pridala krevety, mala som vylúpané a trochu som ich popražila, pridala som citr, šťavu, medvedí cesnak a vňať, trochu som dosolila
-
4
Do panvice s masťou som dala žampióny, trochu som ich podusila, pridala rascu a soľ
-
5
Cesto som rozdelila na dve polovice, vyváľkala a dala na plechy na papier, cesto som potrela trochou oleja, rozdelila som na ne omáčku. Na jednu som dala krevetovú zmes a na polovicu aj olivy a mozarellu
-
6
Na druhú som dala žampióny, na polovicu olivy a mozarellu
-
7
Na obe som nasypala nastrúhaný syr
-
8
Piekla som v telovzdušnej rúre na 200° asi 15 min.
a dakujem