Dve pizze: s krevetami a medvedím cesnakom, so žampiónmi fotorecept
Foto: afataga
Konečne som nahovorila môjho manžela, že bude jesť krevety, ale keďže som si nebola celkom istá, urobila som do zálohy aj so žampiómni.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
|
|
2 PL |
|
Omáčka: | |
200 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 strúčiky nakrajany na male kusky |
|
podľa chuti |
|
Na krevetovú pizzu: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
10 lístkov |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Na žampiónovú pizzu: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
podľa chuti |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
|
ja som dala tekovsky neudeny |
|
Postup
-
1
Cesto si urobí každý podľa svojho rcp, ja sa priznám bez mučenia, že tento krát som kúpila hotové čerstvé. Omáčka: v miske pomiešam paradajkové pyré s ostatnými prísadami
-
2
Polkájala som si žampióny a cesnak a nachystala všetko, čo budem potrebovať. Na sporák som dala dve panvice, do jednej som dala olivový olej a cesnak, do druhej masť a cesnak, cesnak som trochu popražila a vyhodila
-
3
Do panvice s olejom som pridala krevety, mala som vylúpané a trochu som ich popražila, pridala som citr, šťavu, medvedí cesnak a vňať, trochu som dosolila
-
4
Do panvice s masťou som dala žampióny, trochu som ich podusila, pridala rascu a soľ
-
5
Cesto som rozdelila na dve polovice, vyváľkala a dala na plechy na papier, cesto som potrela trochou oleja, rozdelila som na ne omáčku. Na jednu som dala krevetovú zmes a na polovicu aj olivy a mozarellu
-
6
Na druhú som dala žampióny, na polovicu olivy a mozarellu
-
7
Na obe som nasypala nastrúhaný syr
-
8
Piekla som v telovzdušnej rúre na 200° asi 15 min.
a dakujem