Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či...
Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, polohrubú múku a vajce. Vypracujeme cesto, ...
Mrkvová polievka so zázvorom
Recept som našiel v starej knižke s výstrižkami z novín a časopisov. Takýchto mrkvových polievok je...
Zeleninové placky
Cuketo nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme 10-15 minút odstáť, aby pustila vodu. Rovnako postupujeme...
Guľky zo špaldy s horčicovou penou
Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a...
Losos na teriyaki omáčke
Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...
Bazalková polévka
Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...
Nielen BBQ romaine šalát s lososom a krevetami
Ak máte chuť na niečo dobré, zvláštne a nie každodenné – dôvod sa vždy nájde –...
Treska se zeleninou v kokosové omáčce
Lehce inspirován jedním z norských receptů jsem pro nedostatek prvotních surovin potřebných k jeho realizaci silně zaimprovizoval...
Risi e bisi - ryža s hráškom
Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....
Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...
Chrumkavé závitky
Mäsové plátky naklepeme a osolíme. Cibuľku narežeme na kolieska, cuketu na rezance a premiešame ich....
Plnené kuracie plátky v šunkovom kabátiku
Tak toto je "Hammer" ako vraví známy tv kuchár v Rakúsku... čo znamená, že super...
Bezlepkový cestovinový nákyp „kugel“ s tvarohom
Kugel je tradičné aškenázske židovské jedlo, ktoré sa podáva počas židovských sviatkov....
Kuracie prsia plnené kozou bryndzičkou preliate omáčkou
Z minulého pokusu naplniť karbošíky kozou bryndzičkou mi trochu zostalo, tak som ju využil do tohoto...
Fish & Chips trocha inak
Preosiatu cícerovú múku vsypeme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou v pomere 1:2. Na miernom plameni...
Bratislavské sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...
Pstruhy s paradajkovým závojom
V stredu som v TV videl starší záznam relácie „Dve tučné dámy v kuchyni“. Mimo iného...
Karé s bylinkami na víne
Vytiahla som z mrazničky mäsko, ešte som netušila, čo to je. To je tak,...
Švajčiarski švihúni
jedlo chudobných švajčiarskych pastierov s kapustovým šalátom a´la ja... :-)
Špagety s mrkvovo- orieškovou omáčkou
Pripravíme si všetky suroviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu na špagety a podľa návodu...
Makaróny s fazuľovo - cesnakovou krémovou omáčkou
Pripravíme si suroviny. Použila som mrazenú fazuľu. Ak použijeme sušenú, deň vopred ju namočíme....
Pochúťkové kyslé bravčové nožičky
Cibuľku pokrájanú nadrobno opražíme na masti doružova, pridáme červenú papriku, rascu, postrúhaný cesnak, soľ,...
Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom
Králičie predné umyjeme a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou a cesnakom. Zalejeme...
Špagety s ricottovou omáčkou a rukolou
Na „staré kolená“ som prišiel na „šmak“ červenej cibuli, stonkovému zeleru, roma šalátu a dnes...
Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách
Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na...