prazdny

Extra kurča s orechovou plnkou

Kuracie mäso

Kurča opláchneme, osušíme a položíme na chrbát. Celý povrch rovnomerne posypeme korením na pečené kurča a...

prazdny

Losos zelenina citrón

Hlavné jedlá

Tento recept je pre domácich labužníkov, ktorý su samí doma a maju chuť na rýchly obed....

prazdny

Kapustové batôžky

Bravčové mäso

Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno,...

prazdny

Hubové karbonátky s cuketou

Bezmäsité jedlá

Kdesi som tento recept vyčítala. Ozaj dobré

prazdny

Lasagne plnené cícerom

Cestoviny

Keďže som mala namočený cícer, tak som rozmýšľala čo navarím. Tak som sa rozhodla, že budem experimentovať....

prazdny

Risi e bisi - ryža s hráškom

Hlavné jedlá

Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....

prazdny

Slaný koláč

Hlavné jedlá

Na olivovom oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska.

prazdny

Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk

Hlavné jedlá

Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.

prazdny

Karfiolovo-hrášková polievka

Večera

Zdravá diétna polievka pre celú rodinu, v "hrnček var" hotová stlačením tlačítka.

prazdny

Cestoviny s mangoldom

Cestoviny

Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....

prazdny

Prekladané zemiaky

Večera

Toto je recept zo života. Je veľmi ľahký recept len treba dobre ochutiť

prazdny

Kačenka 4x4

Hlavné jedlá

Kačenka s náhonom na 4 nohy

prazdny

Špargľový quiche

Bezmäsité jedlá

V mixéri rozmixujeme údené tofu, mlieko, pridáme soľ a korenie.

prazdny

Dubáky v jadierkovom trojobale

Hlavné jedlá

Čerstvé dubáky očistíme, umyjeme, osolíme, obalíme v múke, vajíčku a strúhanke zmiešanej s...

prazdny

Bezlepkový cestovinový nákyp „kugel“ s tvarohom

Cestoviny

Kugel je tradičné aškenázske židovské jedlo, ktoré sa podáva počas židovských sviatkov....

prazdny

Kaleráb plnený hubami

Bezmäsité jedlá

Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...

prazdny

Kuracie kávové kapsy s orechmi

Kuracie mäso

Inšpirovala som sa viacerými úpravami jedál, no najmä som popustila uzdu svojej fantázii a vzniklo čosi...

prazdny

Ryžové krokety bez lepku

Bezmäsité jedlá

Grilovacia sezóna je v plnom prúde a my vám dnes prinášame jeden z receptov, ako si tú vašu grilovačku ešte vylepšiť....

prazdny

Makaróny s fazuľovo - cesnakovou krémovou omáčkou

Cestoviny

Pripravíme si suroviny. Použila som mrazenú fazuľu. Ak použijeme sušenú, deň vopred ju namočíme....

prazdny

Guľky v kapuste

Bravčové mäso

Do hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť. Mleté bravčové...

prazdny

Guľky zo špaldy s horčicovou penou

Bezmäsité jedlá

Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a...

prazdny

Polievka z čiernookej fazule

Bravčové mäso

Existuje viac ako 600 kultivarov fazule....

prazdny

Mäsovokarfiolový nákyp

Bravčové mäso

Karfiol rozobraný na drobné ružičky uvaríme v slanej vode.

prazdny

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami

Večera

V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

prazdny

Voňavé kuriatko zapečené s hubami

Kuracie mäso

Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či...

prazdny

Ostré stehienka

Kuracie mäso

Toto jídlo není vhodné pro děti, pouze pro milovníky ostrých pokrmů.

prazdny

Záhorácka plnená roštenka

Hovädzie mäso

aj tento recept je od mojej nebohej mamky

prazdny

Fish & Chips trocha inak

Hlavné jedlá

Preosiatu cícerovú múku vsypeme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou v pomere 1:2. Na miernom plameni...

prazdny

Zapečená biošpargľa na Carmenete

Hlavné jedlá

Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

prazdny

Rumový guláš

Hlavné jedlá

Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...