Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami fotorecept
Foto: elixir
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa prizreli, že čo to a na moje potešenie Zobraziť celý popisDnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa prizreli, že čo to a na moje potešenie to bol "receptomat". Tak som si tam zopár receptov vyzdvihla pre inšpiráciu. Tento je inšpirovaný jedným z nich.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
300 ml |
|
100 ml |
|
15 g |
|
150 g |
|
4 ks |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
2 ČL |
|
1 ks |
|
0,25 ČL |
|
Sladká ozdoba: | |
|
|
|
|
(lístky) |
|
|
Postup
-
1
Dubáky si namočíme aspoň pol hodinu vopred do vody. Umyjeme či očistíme a nakrájame si špargľu, cibuľu, paradajky a šalát na drobné kúsky.
-
2
Vodou nasiaknuté dubáky si nakrájame na drobno a dáme ich podusiť na ČL oleja, vodu z nich si necháme.
-
3
Potom pridáme druhú ČL oleja s cibuľou a necháme opražiť do zlato-hneda. Medzitým si pripravíme zeleninový vývar, ktorý zmiešame s vínom a vodou z húb.
-
4
Do hrnca vsypeme ryžu a zalejeme ju vývarom tak, aby ju akurát prikryl. Ochutíme soľou a korením. Počas varenia ju treba priebežne premiešavať, aby neprihorela.
-
5
Ryža by sa mala variť zhruba pol hodinku tak, že keď tekutina vsiakne, prilejeme ďalšiu. Na posledné priliatie dáme trošku viac a pridáme aj špargľu a sušené paradajky. Tekutinu necháme odpariť. Na záver k ryži primiešame aj kurkumu.
-
6
Môžeme naložiť na tanier, posypeme šalátom a na vrch postrúhame parmezán.
Pridáme sladkú prílohu: hrušku prekrojíme na polovice a odstránime jadierka. Do vzniknutej priehlbiny dáme čučoriedky, na vrch pridáme brusnice a pokvapkáme šťavou z brusníc, ozdobíme lístkom mäty.
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu