Foto: zlatinovia
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili. Svetlá pohánka nemá tú takú typickú pohánkovu "pachuť" ani Zobraziť celý popisSkúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili. Svetlá pohánka nemá tú takú typickú pohánkovu "pachuť" ani vôňu, netreba ju ani vopred variť.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pohánku namočíme (cez noc), ráno premyjeme a necháme v chladničke až kým nezačneme robiť obed.
- 2
Takto pripravenú pohánku vymixujeme s trochou vody + vajcia + cibuľa (dala som aj ľanové semienka).
- 3
Nastrúhame mrkvu a zeler. Pridáme k pohánkovej zmesi a podľa potreby zahusťujeme ovsenými vločkami. Pridáme majoránku, soľ, korenie podľa chuti. "Cesto" nemá byť riedke ani husté, karbonátky som dávala na plech lyžicou a roztláčala.
- 4
Piekla som v rúre pri teplote 180 °C na papieri na pečenie , ktorý som potrela olejom (pre istotu).
- 5
Ako prílohu som mala len "dip" z polky avokáda + ajvaru + korenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu