Picanha steak s pečenou tekvicou
Jakub Röder a Juraj Mlynek
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 28. januára 2016
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 28. januára 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu rozpolíme a zbavíme jadierok. Rozkrájame ju na mesiačiky, osolíme a potrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút, až kým neskaramelizuje.
- 2
Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.
- 3
Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opekáme na rozohriatej panvici približne štyri minúty z každej strany (podľa želaného stupňa prepečenia). Po vybratí mäso okoreníme a v rúre zohriatej na 200 °C necháme približne 9 minút dotiahnuť. Následne necháme odpočívať na teplom mieste.
- 4
Cibuľky varíme s balzamikovým octom a necháme na panvici skaramelizovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu