Picanha steak s pečenou tekvicou

Jakub Röder a Juraj Mlynek
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 28. januára 2016
Picanha steak s pečenou tekvicou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 x 200 g kvetová špička s tukovým okrajom,
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu rozpolíme a zbavíme jadierok. Rozkrájame ju na mesiačiky, osolíme a potrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút, až kým neskaramelizuje.

  2. 2

    Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.

  3. 3

    Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opekáme na rozohriatej panvici približne štyri minúty z každej strany (podľa želaného stupňa prepečenia). Po vybratí mäso okoreníme a v rúre zohriatej na 200 °C necháme približne 9 minút dotiahnuť. Následne necháme odpočívať na teplom mieste.

  4. 4

    Cibuľky varíme s balzamikovým octom a necháme na panvici skaramelizovať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia