Zeleninové medailóniky Župančatá

nonna - fotkanonna, 13. apríla 2012

Tento receptík je zdravý, diétny, vhodný na redukciu hmotnosti, chutný a aj rýchly. Samozrejme sa dá takto pripraviť v podstate akákoľvek zelenina, výborná je Zobraziť celý popisTento receptík je zdravý, diétny, vhodný na redukciu hmotnosti, chutný a aj rýchly. Samozrejme sa dá takto pripraviť v podstate akákoľvek zelenina, výborná je brokolica, karfiol, kaleráb, reďkovka.....

1
porcia
12 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 väčší
1 väčšia
1 malý
1 a 1/2 kelímku /188ml/
1 ks
podľa potreby (na zahustenie)
1 KL
1 alebo 2 ČL sušený alebo čerstvý




Postup

  1. 1

    Zemiak dobre umyjeme, neošúpeme, zeler dobre umyjeme, cibuľu očistíme.

  2. 2

    Všetko pokrájame na tenšie kolieska, cca 3-4mm hrubé.

  3. 3

    Jogurt vymiešame s vajíčkom, prilejeme trochu vody, zahustíme Solamylom, opatrne osolíme, okoreníme kurkumou a kôprom.

  4. 4

    V tomto cestíčku obalíme zeleninu a vyprážame na rozpálenom oleji.

  5. 5

    Doporučujem podávať s varenými zemiakmi, zemiakovým pyré.

Diskusia k receptu

nonna
@jezibabka , hej - vyprážaný a diétny. Vyprážaný na oleji, v jogurtovo-solamylovom cestíčku. Takže čítajte pozorne, vážená, nie len jedno slovo!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia