Kuracia prsná rolka na stredomorský štýl fotorecept
Foto: elekra
Roky pribúdajú a kilá tiež, leto je za dverami a tak sa mení štýl kuchyne aj v našej domácnosti. Jedlo ľahko stráviteľné a pomerne Zobraziť celý popisRoky pribúdajú a kilá tiež, leto je za dverami a tak sa mení štýl kuchyne aj v našej domácnosti. Jedlo ľahko stráviteľné a pomerne nenáročné na prípravu. Nám doma chutilo.
porcie
príprava
na 175 °C °C
Postup
-
1
Očistené šampiňóny nakrájam na malé kúsky,
-
2
opražím ich na troche oleja (olivový, ale môže byť aj slnečnicový).
-
3
Kým sa vydusí vody, nachystám si jarnú cibuľku, nasekané rozmarínové lístky, nadrobno nasekané nakladané kapary a cherry paradajky.
-
4
Všetko pridám do udusených šampiňónov, pridám za hrsť petržlenovej vňate a ochutím soľou a mletým čiernym korením. So soľou opatrne, kapary sú v slanom náleve. Zmes nechám vychladnúť.
-
5
Medzitým si nachystám kuracie prsia. Hrubšiu časť narežem a plát trochu naklepem. Mierne osolím a okorením mletým čiernym korením.
-
6
Dám trocha šampiňónovej zmesy (mala som tri prsia, tak tretinu),
-
7
vytvorím rolku,
-
8
ktorú zabalím do papiera na pečenie.
-
9
Zabalenú rolku uložím na pekáč.
-
10
Takto pripravím aj ďalšie dva kusy kuracích pŕs. K nim na plech nachystám na hrubozrnnú soľ umyté zemiaky prekrojené na polovice. A všetko to dám na cca 50 minút piecť do rúry na 175°C.
-
11
Upečené vyberiem a nechám chvíľu postáť, aby sa s mäsom dalo pracovať.
-
12
Rolku odbalím z papiera, nakrájam na plátky a podávam s pečenými zemiakmi. Ak sa na ich spodok nalepí veľa soli, stačí ju zoškrabnúť dole. K rolke a zemiakom pridám šalát z uhorky, jarnej cibuľky, červenej cibule a paradajok ochutený soľou, balzamikom a olivovým olejom.
Rolky sú chutné, všetkým Vám odporúčam vyskúšať.