
Hovädzie na smotane s prímesou exotiky
Trosku dlhsi recept na trosku exotickejsie hovadzie na smotane

Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

Palacinky z varených zemiakov
Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...

Kurča na bielom víne
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

Cesnakové rezance s lečom
Ked už mám variť nejaké cestoviny, tak máme najradšej domáce.

Špagety po mojom
Tento recept je veľmi variabilný, žampióny sa môžu nahradiť tuniakom, slaninou, krevetami, alebo...

Rybie filety so salámou, medvedím cesnakom a nivou
Na recept lze použít jakékoli rybí filety, já jsem tentokrát dělala s pangasem, ale dokážu...

Pečené kura s chuťou husaciny
umyté kura pred pečením natriem cesnakom, osolím ho, posypem rascou. dám ho piecť. Počas celého pečenia kura...

Jahňacie lýtko s maslovým špenátom
Jahňacie lýtka dáme piecť s mrkvou a petržlenom podliate vývarom. Pečieme pri 180 stupňoch asi tri...

Angus Sirloin Steak alla Varecha
Tento mnou pridany recept je alla Varecha preto, ze ma na jeho pripravu inspirovali @mesiar50 dobre...

Filety s pórom v syrovej omáčke
ja som pon prakticky prisla ako sa hovori "kura k zrnu". , ale hned ma zaujal svojou...

Jahňacie kofty s tahini dresingom
Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak,...

Bramborové bochánky s bylinkami na křupavé cibulce
Bylinkové brambory a sezamová semínka na másle jsou delikatesou mezi bramborami. Smažená cibulka křupavá jim dodává...

Sumec v slaninke na pikantnej salse
Ryba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko...

Polovina s údeným rebierkom a slaninou
Babičkin recept. Toto jedlo bolo v čase prác na poli vhodné, preto, že bolo...

Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom
Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red....

Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Cestoviny linguine zapečené so slivkovým lekvárom
Veľarazy si v obchode musím „lámať“ hlavu nad prikázaniami, čo mi bolo nariadené nakúpiť. Ale...

NE-pečené mäsko
Toto mäso je dumstované vo vlastnej šťave, ale na oko je ako pečené. Je šťavnaté a veľmi...

Kuracie prsia plnené kapustou
Kuracie prsia naklepeme cez mikroténovú fóliu, posolíme, posypeme vegetou, okoreníme mletým čiernym korením z...

Špenátová polievka s karfiolom
Na rozohriatom kokosovom oleji si popražím trocha múky, pridáme špenátové listy a zalejeme mliekom a trochou...

Krídelká v syrovom cestíčku
Do misky si dáme všetky prísady na omáčku. Premiešame, osolíme a uložíme do chladničky...

Stehná plnené špenátom a bryndzou
Kuracie stehno vykostíme, osolíme, okoreníme, položíme naň trochu bryndze, pár špenátových listov, ...

Šťuka na rasci
Očistenú a vypitvanú šťuku umyjeme, pokrájame na porcie, osolíme, posypeme zomletou rascou a vnútornú...

Seitan s paprikou
Z múky a vody pripravíme cesto. Ja ho robím v pekárničke na chlieb, program rezancové...

Segedínsky guláš s plnenou knedľou
Doma som dostala veľkú pochvalu, tak som sa rozhodla že sa Vami podelím, aspoň na obrázku....

Krémová cesnačka s nivovými krutónikmi
Cesnaky očistíme a prelisujeme do misky. V hrnci necháme roztopiť maslo. Pridáme cesnak, vývar,...

Zapekaný kapustník
Toto je môj prvý uverejnený recept, a nerobila som foto priebežne, až keď sme ho...

Roládky z pangasia
Nakoľko z dnešného bicyklovania kvôli počasiu nebolo nič, aspoň som sa realizovala v kuchyni...

Kuracie stehienka s dubákmi
Priatelia ma obdarovali množstvom nasušených dubákov. Sú tohtoročné a krásne voňajú. V mrazničke čakali vykostené...

Slivkový koláč s bielym makom
Tento recept sa už dávnejšie objavil na mojom blogu a doma sa teší veľkému úspechu. Jednoducho...

Zemiakovo-lososový šalát
Jednoduchy a chutny salat. Velmi sa mi paci ta zalievka, doda salatu vybornu chut...