Foto: jenni
Keď si pripravíte jedlo doma, máte 100% istotu, že nebude obsahovať zbytočné prísady alebo škodlivé Éčka. Čo sa pečiva týka, takmer vždy sa stretávam Zobraziť celý popisKeď si pripravíte jedlo doma, máte 100% istotu, že nebude obsahovať zbytočné prísady alebo škodlivé Éčka. Čo sa pečiva týka, takmer vždy sa stretávam v obchode s tým, že v zložení je napísaných príliš veľa surovín, ktoré sú v ňom viac než zbytočné a príliš veľa nevyhovujúcich zložiek (najmä pre vegánov). Preto som si doma pripravila jednoduché burgerové žemle, ktoré môzete okrem burgerov jesť s čímkoľvek. Najchutnejšie sú v deň pečenia. www.dontbefakebakesomecake.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
100 ml vlažná |
|
Kvások: | |
1/2 kocky |
|
1 PL |
|
200 ml teplá |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kvások. Polovicu kocky droždia si rozmrvíme v prstoch do nádoby, prilejeme teplú vodu (200ml), pridáme polievkovú lyžicu cukru, rozmiešame a necháme 10 minút stáť na teplom mieste, aby nám vzišiel kvások.
- 2
Medzitým si pripravíme zvyšné suroviny na cesto. Zmiešame múky, soľ, pridáme olej, 100 ml vody a kvások a vypracujeme cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť približne hodinu a pol na teplom mieste.
- 3
Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku, rukami vytvarujeme do tvaru valca a pokrájame ho na 6 až 8 kúskov, záleží od toho, aké veľké chcete žemle mať. Z každého kúsku vytvarujeme rukami bochník a každý bochník preložíme na plech na pečenie, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a necháme ich ešte pár minút podkysnúť.
- 4
Rúru na pečenie si predhrejeme na 200 stupňov, potom postupe potrieme každý bochník olivovým olejom a posypeme sezamom, ľanovými semienkami a himalájskou soľou.
- 5
Pečieme približne 15 minút a potom pečivo vyberieme z rúry a hneď preložíme z plechu na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu