prazdny

Čerstvé huby portobello na šalotke

Bezmäsité jedlá

… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej...

prazdny

Zapekané špagety s hubami a so syrom

Kuracie mäso

Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a necháme vychladnúť. Na olivovom oleji opražíme na...

prazdny

Letná pasta Carevič Ivánuška

Bravčové mäso

Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa...

prazdny

Struková polievka s nakladanými hubami

Bezmäsité jedlá

Našiel som v špajzi zabudnutý jeden menší pohár s nakladanými suchohríbmi, a keďže som chcel spotrebovať aj mrazené fazuľkové struky z minulej sezóny, tak mi napadlo, že ich použijem v tomto recepte....

prazdny

Zapečená hliva

Bezmäsité jedlá

Hlivy narežeme a podusíme na cibuli spolu s olejom, pridáme mletú rascu. Do zapekacej misky...

prazdny

Šampiňóny s hráškom a medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Dusené, zaujímavo korenené šampiňóny na olivovom oleji s hráškom, medvedím cesnakom a šalátom.

prazdny

Králik po provensálsky

Hlavné jedlá

Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

prazdny

Rýchle rizoto

Kuracie mäso

Tento recept vkladám viac-menej ako inšpiráciu. V nedeľu som upiekla kura na horčici a ako prílohu...

prazdny

Hermelín s hubami

Bravčové mäso

Ráda experimentuji s hermelíny. Různě je plním, smažím uzavřené i otevřené. Tuhle variantu nabídl...

prazdny

Smotanová omáčka s hráškom a šampiňónmi

Prílohy

Cibuľu nasekáme, šampiňóny nakrájame na tenké plátky, všetko dáme na rozpálené maslo, chvíľu podusíme...

prazdny

Cestoviny fettuccine s hustou hubovou omáčkou

Cestoviny

Milujeme jedlá s hubami všetkého druhu. Obdivujem a rešpektujem pozitívny vplyv jednotlivých zložiek aj týchto darov...

prazdny

Pohánka s klobásou

Bravčové mäso

Komerčný recept<br /> Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka...

prazdny

Máčikovo *Morové* kurča

Kuracie mäso

Inšpirácia zo stránky www. nahuby. sk. Recept vložený s láskavým súhlasom autora - môjho priateľa "Máčika"...

prazdny

Kaša z čerstvej kukurice

Bezmäsité jedlá

Kukuričné klasy očistíme a orežeme zrnká.

prazdny

Diviačia roláda s hubovou plnkou

Hlavné jedlá

Na placky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Šalotku a polovičku cesnaku nakrájame na drobné kocky, speníme...

prazdny

Plnené zemiaky so šmakounom

Bezmäsité jedlá

Ľahký variant plnených zemiakov.

prazdny

Hubovo–slaninové zemiakové guľky

Hlavné jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme, necháme vychladnúť a očistíme. Očistené pomelieme alebo nastrúhame pridáme múku, ...

prazdny

Fitness jedlo 161kCal

Hlavné jedlá

Toto je rozlozene na nutricne hodnoty jednej porcie. Jedlo ma 161 kalorii ( 2g tuku, ...

prazdny

Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“

Hlavné jedlá

Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...

prazdny

Cuketové halušky so šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Kamarát doniesol recept na tieto halušky. Kombinácia šampiňónov, plesňového syra je hodná vyskúšania.

prazdny

Jemná šampiňónová polievka

Bezmäsité jedlá

Túto polievku milujem hlavne v lete.

prazdny

Kuriatka s kuriatkom

Kuracie mäso

Nazbierala som v lese kuriatka, rozhodla sa vyskúšať nový pekáč a tak vzniklo toto vynikajúce papaníčko....

prazdny

Špargľová polievka s hubami

Polievky

Treba ešte využiť špargľu, tak som dumala, čo vymyslieť, bola polievka aj druhé

prazdny

Hrachovo-šampiňónové karí

Bezmäsité jedlá

V hlbsom hrnci zohrejeme olej. Pridam koriandrove semienka a semienka bieleho maku. Oprazame na miernom...

prazdny

Pruhovaný rez

Dezerty

Rýchla maškrta pripravená prakticky zo "zvyškov".

prazdny

Krémová šampiňónová polievka s pošírovaným vajíčkom

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá krémová polievočka so šampiňónmi chutí vynikajúco a príjemne zahreje a zasýti. A keď si k...

prazdny

Žemľovka s hubami

Bezmäsité jedlá

Môžme použiť akékoľvek čerstvé huby.

prazdny

Huby s vajíčkom - jesenná pochúťka, skoro ako s podpňovkami

Bezmäsité jedlá

Teplá jeseň, majster nad majstrov, kúzelník s paletou farieb. Obľúbený čas mojej sladkej predobrej...

prazdny

Bravčové panenky v závine z dubákov

Bezmäsité jedlá

Varí: Martin Frankl šéfkuchár Hotela FIS Jasná