Upgrade-nutá knedľa vo vajíčku
Foto: soni2811
Od malička mám veľmi rada knedľu vo vajíčku. Jedávala som ju od maminky len tak, s kečupom. Minule som však mala náladu túto starú, Zobraziť celý popisOd malička mám veľmi rada knedľu vo vajíčku. Jedávala som ju od maminky len tak, s kečupom. Minule som však mala náladu túto starú, dobrú klasiku troška pozmeniť. Je to knedľa vo vajíčku s trochou celozrnnej bagety, šampiňónmi, cibuľkou a čerstvou petržlenovou vňaťkou.
príprava
Postup
-
1
Najprv umyjeme a nakrájame šampiňóny na menšie kúsky.
-
2
Pokrájame na kocky aj staršiu neminutú knedľu a staršiu celozrnnú bagetu.
-
3
Pokrájame petržlenovú vňaťku.
-
4
Šampiňóny podusíme na masle.
-
5
Medzičasom si pripravíme vajíčkovú zmes - rozmiešame tri vajíčka s trochou mlieka, soli a bieleho korenia v dostatočne veľkej miske, aby sa do nej zmestila aj knedľa s bagetkou.
-
6
A teraz do tejto vajíčkovej zmesi 'šupneme' našu nakrájanú bagetku s knedľou a rukou riadne premiešame.
-
7
K šampiňónom ku koncu dusenia nasypeme pripravenú petržlenovú vňaťku.
-
8
Šampiňóny presunieme z panvice na misku, či tanier. Na panvici potom opečieme knedľu s bagetkou vo vajíčkovej zmesi. Opekáme dozlatova.
-
9
Dnes som mala v kuchyni obrovského pomocníka, alebo vysávač? Úpenlivo čakala na to, čo mi spadne na zem, aby to mohla zmlsnúť. Ak si prajete viac interakcií Lottinky pri mojom varení, stačí napísať do komentárov. Lottinka sa rada predvádza :P
-
10
Nakoniec ku knedli s bagetkou primiešame aj šampiňóny a sme hotoví!
-
11
Servírujeme s čerstvou zeleninkou. Voilá! :)
Diskusia k receptu