Foto: pacun110
Keď, v telke dávali,cez Vianoce, Garfilda dvojku,čo tam,v tej kráľovskej kuchyni robí lazane,tak ma moje 3 detváky ukecali,aby som im také čosi prichystal. Hoc Zobraziť celý popisKeď, v telke dávali,cez Vianoce, Garfilda dvojku,čo tam,v tej kráľovskej kuchyni robí lazane,tak ma moje 3 detváky ukecali,aby som im také čosi prichystal. Hoc som to ešte nikdy nerobil (talianska kuchyňa mi veľmi nešmakuje,ale nebránim sa jej!),čo to som pokukal v mojich kuchárskych knihách,čo to som pozisťoval na nete,niečo mi poradili dobrí ľudia tu,na Vareche (celeblith ďakujem) a tu je výsledok môjho bádania. Opäť je to čistá, amatérska improvizácia,ale na profesionálnej úrovni (si fandím,č
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
suroviny,ako vždy,som si prichystal na linku a to z dvoch dôvodov - ten hlavný je,aby som mal úvodný obrázok a ten druhý,aby som nemusel nič,po kuchyni zháňať a okolí!
-
2
v prvom rade som si,okrem Mozzarely,nastrúhal všetky syry - je dobré mať syra veľa a tučného,nie lajt.Tučný sa krásne roztečie a lazane majú potom výbornú chuť.
-
3
nadrobno pokrájanú a osolenú cibuľu som podusil na oleji,na minútku som dal opražiť na hrubšie nadrvený cesnak(len tak,nožom roztlačený a nakrájaný)a pridal som tam aj ,na plátky nakrájané šampiňóny.Dusím ďalej.
-
4
nastrúhané syry som osolil,okorenil,rozbil som tam 2 vajíčka a zľahka,ale dôkladne som to premiešal.
-
5
Mozzarelu som zbavil nálevu a nakrájal som ju na také rezance.
-
6
lúpané paradajky v konzerve,keďže som nemal drvené, som nakrájal na drobné kúsky a pridal som do skoroudusených a mierne vodou podliatych šampiňónov.
-
7
už je to všetko podusené a poriadne ochutené soľou,mletým korením a oreganom,tak začínam ukladať do zapekacej misy - na spodok frknem olej,potom rozložím lazane,na ne syr a na vrch šampiňónovo - paradajkovú masu,ma ktorú ešte naukladám Mozzarelu.
-
8
trošku polejem olejom,zase naukladám lazane...
-
9
a skončím tak,aby na vrchu ostala zmes šampiňónov a paradajok...
-
10
takto to vyzerá v surovom stave,nezapečené
-
11
a takto,po 25. minútach,prikryté a upečené,pri 180 st.Celzia,v rúre.
-
12
chvíľočku som to,ešte nechal,v teple dojsť a úhľadne nakrájané na štvorce s plochou 121 cm štvorcových,som to,mojim milým ďeťom.podával. Či už štvorček jeden,
-
13
alebo väčším jedákom aj 2! Dobrú chuť(...a prečo "lazane LULEMA?" Lebo decká sa volajú - LUkáš,LEnka,MAťka...)!
ruky sú,aj moje,aj,od 28.januára t.r. mojej drahej manželky