Palacinky plnené hlivou

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 11. júna 2012

Sýte jedlo, ale hliva je bezkonkurenčná.

70 minút
príprava

Suroviny

1/2 l
2 ks
300 g
16 plátkov
  (múka,strúhanka,vajce)




Postup

  1. 1

    Mlieko, vajíčka a hladkú múku vymiešame, necháme odstáť a na rozpálenej panvici upečieme palacinky. Mne vyšlo 8 ks.

  2. 2

    Hlivu umyjeme a nakrájame nadrobno. Na zamastenú panvicu, na ktorej sme dopiekli palacinky, dáme hlivu, osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať. Dusíme 5-10 minút. Hliva pustí šťavu, tú zlejeme.

  3. 3

    Na palacinku uložíme 2 plátky šunky, navrstvíme 1/8 hlivovej zmesi, posypeme strúhaným syrom a palacinku zo všetkých strán zavinieme.

  4. 4

    Naplnené palacinky obalíme v trojobale a vypražíme v horúcom oleji. Pri podávaní ich môžeme poliať bylinkovým dresingom.

Diskusia k receptu

ola111
To je lákavý tanier,asi by som zjedla aj viac ak tie dve:-)
zuzlik0402
@ola111
Ďakujem, ja som si tiež pôvodne myslela, že sa "napráskam", ale už tú druhú som sotva dojedla, je to dosť sýte.
monnikka
mňam......dala by som si, robievam podobné, si mi pripomenula
tatranka
Mám rôzne recepty s hlivou,preto že som ju v našom jedálničku začala uprednostňovať.Tvoj recept sa mi páči a pripájam ho do kk.Najbližšie po zakúpení hlivy vyskúšam.
dogagador
tak pred asi 10 rokmi som robila palacinky plnene spenatom a syrom a presne takto zabalila a vyprazila, lebo som mala vegeterianov pozvanych na veceru....a povedali, ze v zivote nic tak dobre nejedli :-)
vyskusam s hlivou, uz slintaaaaaaaaaaaaam
zinnajdha
...robievam, resp. robievala som, hlavne keď sa oslavovalo, aby sa dobre popíjalo víno... už toľko neoslavujeme. Ale tieto plnené palacinky, nielen hlivou, ale aj všetkými ostatnými hubami, sú excelentné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia