Foto: zuzlik0402
Sýte jedlo, ale hliva je bezkonkurenčná.
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mlieko, vajíčka a hladkú múku vymiešame, necháme odstáť a na rozpálenej panvici upečieme palacinky. Mne vyšlo 8 ks.
- 2
Hlivu umyjeme a nakrájame nadrobno. Na zamastenú panvicu, na ktorej sme dopiekli palacinky, dáme hlivu, osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať. Dusíme 5-10 minút. Hliva pustí šťavu, tú zlejeme.
- 3
Na palacinku uložíme 2 plátky šunky, navrstvíme 1/8 hlivovej zmesi, posypeme strúhaným syrom a palacinku zo všetkých strán zavinieme.
- 4
Naplnené palacinky obalíme v trojobale a vypražíme v horúcom oleji. Pri podávaní ich môžeme poliať bylinkovým dresingom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, ja som si tiež pôvodne myslela, že sa "napráskam", ale už tú druhú som sotva dojedla, je to dosť sýte.
vyskusam s hlivou, uz slintaaaaaaaaaaaaam