Špíz s mätovou omačkou a omáčkou z pečeného cesnaku fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Špízy: | |
500 g |
|
1 - 2 ks |
|
1 ks |
|
8 ks mala |
|
3 PL |
|
|
|
Cesnaková omáčka: | |
2 hlavičky |
|
10 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Mätová omáčka: | |
1 hrsť |
|
10 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si zeleninu a ananás na špízy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovice. Papriku umyjeme a nakrájame na kúsky.
-
2
Ananás očistíme a nakrájame na kocky.
-
3
Šampiňóny očistíme, pokvapkáme olejom a ochutíme rozmarínovou soľou.
-
4
Pripravíme špízy.
-
5
A ugrilujeme ich. Ja som žiaľ "grilovala" len na panvici,
-
6
preto som špízy preložila na plech a v rúre vyhriatej na 200 °C dopiekla cca 10 minút.
-
7
Cesnaková omáčka: Celé hlavičky cesnaku s odrezanou vrchnou časťou zabalíme do alobalu.
-
8
V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 45 minút.
-
9
Do mixéra dáme kyslú smotanu, horčicu, olivový olej, soľ, čierne korenie a očistený upečený cesnak (stačí zatlačiť na hlavičku cesnak vypadne). Rozmixujeme na hladkú omáčku.
-
10
Mätová omáčka: Jogurt, mätu, citrónovú šťavu,
-
11
med, soľ a čierne korenie dáme do mixéra.
-
12
Rozmixujeme na omáčku.
Diskusia k receptu