2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby očistíme, potom šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny. Na panvici zohrejeme olej a huby podusíme. Potom ich vyberieme a na panvici podusíme mrkvu.
- 2
Pridáme k nej 125 ml vody, smotanu, bazalku, prípadne zahustíme múkou a povaríme asi minútu. Do omáčky pridáme huby, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, korenie, zohrejeme a dochutíme citrónovou šťavou.
- 3
Cestoviny odkvapkáme, uložíme na tanier, polejeme omáčkou, posypeme mrkvou a dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu