Hrachovo-šampiňónové karí fotorecept

methi - fotkamethi, 13. októbra 2013
Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

200 g
200 ml (alebo čerstvý)
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/3 ČL
2 ks
1 ks
podľa potreby
100 ml
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    V hlbsom hrnci zohrejeme olej. Pridam koriandrove semienka a semienka bieleho maku. Oprazame na miernom ohni, kym nezavonaju.

  2. 2

    Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a oprazame, kym sa jej surova vona nestrati. Asi 1-2 minuty.

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame kurkumu, nakrajanu cibulu a oprazame ju do makka.

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame nakrajanu paradajku a resujeme, kym sa paradajka nerozpadava. Hrniec z ohna odlozime a zmes nechame trocha vychladnut.

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutu zmes rozmixujeme s trochou vody (asi 50ml) na hustu omacku a vratime do hrnca. Prilejeme troska vody na zriedenie, ale aby to nebolo prilis riedke ako polievka (este budeme pridavat dalsiu tekutinu - kokosove mlieko)

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridame ocistene a nakrajane sampinony a premiesame. Pridame hned hrasok a premiesame.

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridame garam masala, senovku grecku a osolime. Premiesame a privedieme k varu. Ohen zmiernime, pridame kokosove mlieko, premiesame a na miernom ohni povarime zakryte 15 minut. Obcas do hrnca nakuknite a premiesajte, ci netreba kari zriedit. Popripade, ak by bolo prilis riedke, varte ho nezakryte.

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kari podavame s dusenou ryzou.

Diskusia k receptu

pusta
@miska , už podľa nádhernej fotky som vedela, že to je tvoje úžasná dobrota :-)
lyali
Vôňu Tvojho karí cítim až sem :-) Zaujal ma biely mak.. Ten pestujú rodičia a ľúbime ho s nádychom jeho orieškovej chute :-)
narquellie
Príjemný pohľad vidieť autentické jedlo z indickej kuchyne na slovenskom portáli o varení :) Vyskúšala som túto variantu na mojich dvoch doma (indickú kuchyňu normálne nevarím, lebo variť to pre Inda je ako vystaviť sa kritike zadarmo :D) a predstav si, ani slovo proti :D Takže dík za dobrý nápad :)
kecemis
Dalsi vynikajuci recept do mojej zbierky od teba. Vdaka.
methi
ooo dakujem :) Ja varim pre inda uz 11 rokov, takze pochvala od rodeneho inda je pre mna velka cest a neveris ako velmi sa teraz tu usmievam :) Dakujem.
narquellie
Nemáš za čo, rado sa stalo. Akurát ja som v tvojom recepte (a to ja neľúbim štipľavé a doma je 6ročná malá slečna) pridala asi o lyžičku a pol viac garam masaly. Inak tomu trošku chýbala chuť :) Možnože iba rôzne koreniny, žijeme v Anglicku, tu také čerstvé koreniny nezoženieš, treba pridať viac.
methi
Je to mozne :) Ja keby som dala viac garam, asi by to prilis skoricovo palilo. Samozrejme si treba prisposobit ako si ty urobila.
cesminaz
Super ;-) ...len kedy ja vsetky tvoje "kari" vyskusam??? :-)) ved pomaly pomalicky..KK
stanci11
ja zase raz môžem povedať len toľko že klobúk dolu!!! nádhera :)
monty469
Kvôli tvojim receptom som si dokúpila koreniny, ktoré som doteraz veľmi nepoužívala, dokonca aj kokosové mlieko:-). Ďalší dobrý recept do k.k, kde počká na realizáciu. A samozrejme za 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia