Hrachovo-šampiňónové karí fotorecept

methi - fotkamethi, 13. októbra 2013
Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

200 g
200 ml (alebo čerstvý)
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/3 ČL
2 ks
1 ks
podľa potreby
100 ml
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hlbsom hrnci zohrejeme olej. Pridam koriandrove semienka a semienka bieleho maku. Oprazame na miernom ohni, kym nezavonaju.

  2. 2

    Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a oprazame, kym sa jej surova vona nestrati. Asi 1-2 minuty.

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame kurkumu, nakrajanu cibulu a oprazame ju do makka.

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame nakrajanu paradajku a resujeme, kym sa paradajka nerozpadava. Hrniec z ohna odlozime a zmes nechame trocha vychladnut.

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutu zmes rozmixujeme s trochou vody (asi 50ml) na hustu omacku a vratime do hrnca. Prilejeme troska vody na zriedenie, ale aby to nebolo prilis riedke ako polievka (este budeme pridavat dalsiu tekutinu - kokosove mlieko)

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridame ocistene a nakrajane sampinony a premiesame. Pridame hned hrasok a premiesame.

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridame garam masala, senovku grecku a osolime. Premiesame a privedieme k varu. Ohen zmiernime, pridame kokosove mlieko, premiesame a na miernom ohni povarime zakryte 15 minut. Obcas do hrnca nakuknite a premiesajte, ci netreba kari zriedit. Popripade, ak by bolo prilis riedke, varte ho nezakryte.

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kari podavame s dusenou ryzou.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Vôňu Tvojho karí cítim až sem :-) Zaujal ma biely mak.. Ten pestujú rodičia a ľúbime ho s nádychom jeho orieškovej chute :-)
Príjemný pohľad vidieť autentické jedlo z indickej kuchyne na slovenskom portáli o varení :) Vyskúšala som túto variantu na mojich dvoch doma (indickú kuchyňu normálne nevarím, lebo variť to pre Inda je ako vystaviť sa kritike zadarmo :D) a predstav si, ani slovo proti :D Takže dík za dobrý nápad :)
ooo dakujem :) Ja varim pre inda uz 11 rokov, takze pochvala od rodeneho inda je pre mna velka cest a neveris ako velmi sa teraz tu usmievam :) Dakujem.
Nemáš za čo, rado sa stalo. Akurát ja som v tvojom recepte (a to ja neľúbim štipľavé a doma je 6ročná malá slečna) pridala asi o lyžičku a pol viac garam masaly. Inak tomu trošku chýbala chuť :) Možnože iba rôzne koreniny, žijeme v Anglicku, tu také čerstvé koreniny nezoženieš, treba pridať viac.
Je to mozne :) Ja keby som dala viac garam, asi by to prilis skoricovo palilo. Samozrejme si treba prisposobit ako si ty urobila.
Kvôli tvojim receptom som si dokúpila koreniny, ktoré som doteraz veľmi nepoužívala, dokonca aj kokosové mlieko:-). Ďalší dobrý recept do k.k, kde počká na realizáciu. A samozrejme za 5*

Pridaj komentár k receptu: