Foto: methi
Suroviny
200 g |
|
200 ml (alebo čerstvý) |
|
|
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/3 ČL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
100 ml |
|
|
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
V hlbsom hrnci zohrejeme olej. Pridam koriandrove semienka a semienka bieleho maku. Oprazame na miernom ohni, kym nezavonaju.
- 2
Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a oprazame, kym sa jej surova vona nestrati. Asi 1-2 minuty.
- 3
Pridame kurkumu, nakrajanu cibulu a oprazame ju do makka.
- 4
Pridame nakrajanu paradajku a resujeme, kym sa paradajka nerozpadava. Hrniec z ohna odlozime a zmes nechame trocha vychladnut.
- 5
Vychladnutu zmes rozmixujeme s trochou vody (asi 50ml) na hustu omacku a vratime do hrnca. Prilejeme troska vody na zriedenie, ale aby to nebolo prilis riedke ako polievka (este budeme pridavat dalsiu tekutinu - kokosove mlieko)
- 6
Pridame ocistene a nakrajane sampinony a premiesame. Pridame hned hrasok a premiesame.
- 7
Pridame garam masala, senovku grecku a osolime. Premiesame a privedieme k varu. Ohen zmiernime, pridame kokosove mlieko, premiesame a na miernom ohni povarime zakryte 15 minut. Obcas do hrnca nakuknite a premiesajte, ci netreba kari zriedit. Popripade, ak by bolo prilis riedke, varte ho nezakryte.
- 8
Kari podavame s dusenou ryzou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu