Žemľovka s hubami fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 24. júna 2011
Žemľovka s hubami (fotorecept)
Foto: ancicka

Môžme použiť akékoľvek čerstvé huby.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g čerstvé
5 ks čerstvé
2 dl vlažné
1 ks väčšia
od oka
5 ks celé
2  - strúčiky
1 čl
štípka ,alebo oriešok
podľa chutí
podľa chutí
od oka
  a struhanku na vysypanie formy
podľa chutí na postruhanie




Postup

  1. 1

    Očistené a nakrajané huby som si predvarila,použila som hlivu.

    Žemľovka s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rožky som nakrájala a zaliala mliekom.Trocha som premiešala,aby nasiakli mliekom.Postali 10 min.

    Žemľovka s hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým so si nadrobno nakrájala cibuľu a spenila na oleji , pridala huby a asi 10 min.podusila.

    Žemľovka s hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som pridala k rožkom,pridala som vajcia , pretlačený cesnák a premiešala .

    Žemľovka s hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Osolila,okorenila a pridala na drobno pokrájanu petržlenovú vňať.

    Žemľovka s hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Misu si treba vymastiť a vysypať struhánkou.Vložím do vyhriatej rúry a zapečiem.

    Žemľovka s hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení ešte postrúhať syrom.

    Žemľovka s hubami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Môže sa podávať za tepla,ale aj za studena veľmi dobré chutí.K tomu nejaký dobrý zeleninový šalát.Mali sme ľadový šalátik s medovkou. Dobrú chuť.

    Žemľovka s hubami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

3sandra3
tak toto si mi trafila na strunu... huby môžem vždy,,, ukladám si do kk
afataga
poznam a robievam podobne, vola sa to hubnik a davam majoranku a nedavam syr, ale tato obmena tiez moze byt mnam
evanaaa
Taký "hubník" som už robila - Remcula, nerobí sa tak aj " černý Kuba", alebo ako sa to volá? Ale je to celkom dobré jedenie.
bozulka
@evanaaa , Černý kuba - varené krúpy,cesnak,dobrá masť,korenie, to je základ.Robila som často aj kubu aj hubník.Najchutnejšie sú zo sušených suchohríbov alebo z hríba "kovář,koloděj," neviem ako sa im hovorí v slovenčine.V Južných Čechách je to Vianočné jedlo,ale ja som robievala dokedy som mala sušené huby.
dorisa
Aj ja som robila iný tzv. hubník. Bol vynikajúci. Blahoželám k výhre.
ancicka
Fúha!Tak to som milo prekvapená!Dakujem vám veľmi pekne za blahopriania!taktiež aj celému týmu.
Taktiež blahoželám aj ostatným výhercom.
Je to veľmi praktická výhra,ktorá určite potešila všetkých.Ešte raz vdaka!
cica2
gratulujem k výhre, lákavý a krásny recept!:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia