Foto: ancicka
Môžme použiť akékoľvek čerstvé huby.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g čerstvé |
|
5 ks čerstvé |
|
2 dl vlažné |
|
1 ks väčšia |
|
od oka |
|
5 ks celé |
|
2 - strúčiky |
|
1 čl |
|
štípka ,alebo oriešok |
|
podľa chutí |
|
podľa chutí |
|
od oka |
|
a struhanku na vysypanie formy |
|
podľa chutí na postruhanie |
|
Postup
-
1
Očistené a nakrajané huby som si predvarila,použila som hlivu.
-
2
Rožky som nakrájala a zaliala mliekom.Trocha som premiešala,aby nasiakli mliekom.Postali 10 min.
-
3
Medzi tým so si nadrobno nakrájala cibuľu a spenila na oleji , pridala huby a asi 10 min.podusila.
-
4
Potom som pridala k rožkom,pridala som vajcia , pretlačený cesnák a premiešala .
-
5
Osolila,okorenila a pridala na drobno pokrájanu petržlenovú vňať.
-
6
Misu si treba vymastiť a vysypať struhánkou.Vložím do vyhriatej rúry a zapečiem.
-
7
Po upečení ešte postrúhať syrom.
-
8
Môže sa podávať za tepla,ale aj za studena veľmi dobré chutí.K tomu nejaký dobrý zeleninový šalát.Mali sme ľadový šalátik s medovkou. Dobrú chuť.
Taktiež blahoželám aj ostatným výhercom.
Je to veľmi praktická výhra,ktorá určite potešila všetkých.Ešte raz vdaka!