Šampiňóny s hráškom a medvedím cesnakom

martinis - fotkamartinis, 30. apríla 2013
Šampiňóny s hráškom a medvedím cesnakom
Foto: martinis

Dusené, zaujímavo korenené šampiňóny na olivovom oleji s hráškom, medvedím cesnakom a šalátom.

1
porcia
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 PL
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Viem, že tu na Vareche je mnoho milovníkov medvedieho cesnaku aj húb, pričom o ich prínosoch pre náš organizmus netreba mnoho hovoriť, takže sa ihneď pustíme do prípravy jednoduchej, rýchlej a chuťami nabitej večere, ktorí majú radi dobré, domáce jedlo :))

  2. 2

    Základnou zložkou tohto jedla sú pekné, veľké šampiňóny. Ja som si kúpil už nakrájané, takže ich stačilo opláchnuť pod vodou a pripraviť bokom. Do väčšej panvice dáme lyžicu, alebo aj dve olivového oleja, rozohrejeme a pridáme šampiňóny.

  3. 3

    Tie minútu či dve poopekáme, potom zmiernime oheň a podlejeme troškou vody. Naozaj nie veľa, lebo huby pustia vody dosť. Prisypeme hrsť hrášku a pristúpime ku kľúčovej časti, ako urobiť z obyčajných húb jedinečnú dobrotu.

  4. 4

    Takže : zmes v panvici bohato, ale naozaj bohato posypeme mletou rascou, ktorá k hubám neodmysliteľne patrí, pridáme najemno nakrájaný medvedí cesnak podľa chuti, sušený tymián, troška bieleho korenia (nie veľa, je dosť pálivé) a štipku soli. Premiešame a dusíme 20 minút, aby sa chute prepojili.

  5. 5

    Pri podávaní pridáme aj miešaný šalát a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrou prílohou je domáci celozrnný chlebík - dobrú chuť ! :-))

    Šampiňóny s hráškom a medvedím cesnakom - obrázok 5
  6. 6

    Môj tip : Šampiňóny skvele dopĺňa sezónny medvedí cesnak, môže byť aj mrazený. Ak sa vám ho predsalen nepodarilo nazbierať, použite obyčajný, pretlačený strúčik cesnaku.

Diskusia k receptu

mijaita
O Boze, o Dio, ze ja nesla spat! :-) Jednoduche, krasne nafocene a jeste mi to rozvonelo monitor! Dobra kombinace tymian - cesnek. Ten salat bych k tomu nedala, ten vedle, ale to uz je moje vec. Uvarim!
mirkamt
@Martinis , ešteže si dal tip na záver, lebo u nás som ešte medvedí cesnak neobjavila (pravdupovediac ani nehľadám :-) ), takže vyskúšam aj túto kombináciu, ked vyrastie na záhradke šalátik ;-)
mijaita
@martinis tak jsem dnes měla výbornou večeři. A jak jsem už psala, jen pár minut restovala na másle, žádná voda, žádné dušení. Zbytečné a jak říkají odborníci mykologové, houby mají křupat! Bagetou jsem vytřela pánev a pak jsem všecko snědla! Dobré, moc dobré. Díky za inspiraci!


martinis
@mijaita : restované na masle - tak to má byť, až si opäť kúpim šampióny urobím ich tak, ako radíš :)) som veľmi rád, že ti chutilo a navysše si pridala aj fotku : aj tvoje huby vyzerajú veľmi chutne a tú chrumkavosť cítim až sem, teším sa ! :-))
@tiginko : vyskúšaj, je to naozaj dobré :))
@izabella929 : veľká vďaka, naozaj ;-))
@mirkamt : domáci šalát, to už áno a ako vravím : aj s obyčajným cesnakom to bude veľmi fajn ;-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia