Dusené, zaujímavo korenené šampiňóny na olivovom oleji s hráškom, medvedím cesnakom a šalátom.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Viem, že tu na Vareche je mnoho milovníkov medvedieho cesnaku aj húb, pričom o ich prínosoch pre náš organizmus netreba mnoho hovoriť, takže sa ihneď pustíme do prípravy jednoduchej, rýchlej a chuťami nabitej večere, ktorí majú radi dobré, domáce jedlo :)) 
- 2
Základnou zložkou tohto jedla sú pekné, veľké šampiňóny. Ja som si kúpil už nakrájané, takže ich stačilo opláchnuť pod vodou a pripraviť bokom. Do väčšej panvice dáme lyžicu, alebo aj dve olivového oleja, rozohrejeme a pridáme šampiňóny. 
- 3
Tie minútu či dve poopekáme, potom zmiernime oheň a podlejeme troškou vody. Naozaj nie veľa, lebo huby pustia vody dosť. Prisypeme hrsť hrášku a pristúpime ku kľúčovej časti, ako urobiť z obyčajných húb jedinečnú dobrotu. 
- 4
Takže : zmes v panvici bohato, ale naozaj bohato posypeme mletou rascou, ktorá k hubám neodmysliteľne patrí, pridáme najemno nakrájaný medvedí cesnak podľa chuti, sušený tymián, troška bieleho korenia (nie veľa, je dosť pálivé) a štipku soli. Premiešame a dusíme 20 minút, aby sa chute prepojili. 
- 5
Pri podávaní pridáme aj miešaný šalát a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrou prílohou je domáci celozrnný chlebík - dobrú chuť ! :-))   
- 6
Môj tip : Šampiňóny skvele dopĺňa sezónny medvedí cesnak, môže byť aj mrazený. Ak sa vám ho predsalen nepodarilo nazbierať, použite obyčajný, pretlačený strúčik cesnaku. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2


 
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


@tiginko : vyskúšaj, je to naozaj dobré :))
@izabella929 : veľká vďaka, naozaj ;-))
@mirkamt : domáci šalát, to už áno a ako vravím : aj s obyčajným cesnakom to bude veľmi fajn ;-))