Pohánka s klobásou

podravka - fotkapodravka, 10. novembra 2016
Pohánka s klobásou
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka v spojení s vašou obľúbenou klobásou doplnená o šampiňóny Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka v spojení s vašou obľúbenou klobásou doplnená o šampiňóny a biele víno je perfektnou kombináciou, ktorú si určite zamilujete!

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g (podľa vašej chuti)
200 g
150 g
500 g
2 strúčiky
2 PL
25 g
50 ml
1 ČL
2 PL nasekaná
1 kocka




Postup

  1. 1

    Do 500 ml vriacej vody dáme 1 kocku zeleninového bujónu, premiešame, pridáme Lagris pohánku a varíme, dokým pohánka nepopije všetku vodu. Potom ju prikryjeme a položíme bokom.

  2. 2

    Do panvice na dobre zahriaty olej dáme na plátky nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým cibuľa nebude sklovitá.

  3. 3

    Pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny nakrájané na štvrtiny, obielenú klobásu nakrájanú na plátky a pražíme, dokým šampiňóny a klobása nedostanú peknú zlatistú farbu.

  4. 4

    Podlejeme bielym vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.

  5. 5

    Pridáme scedenú pohánku, tymián a maslo, zľahka osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania pražíme, dokým sa pohánka nezohreje.

  6. 6

    Zložíme z ohňa, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme a necháme v teple, dokým nebudeme podávať.

Diskusia k receptu

vieranika
No konečne už snáď zjedia pohánku aj moji chlapi (manžel so synom). Pohánku mi vôbec nechcú jesť ale tento recept keď to vonia a chutí klobásou by mohol zabrať. Vďaka za recept, ukladám do KK.