Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka v spojení s vašou obľúbenou klobásou doplnená o šampiňóny Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka v spojení s vašou obľúbenou klobásou doplnená o šampiňóny a biele víno je perfektnou kombináciou, ktorú si určite zamilujete!
porcie
príprava
Suroviny
400 g (podľa vašej chuti) |
|
200 g |
|
150 g |
|
500 g |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
25 g |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
2 PL nasekaná |
|
1 kocka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do 500 ml vriacej vody dáme 1 kocku zeleninového bujónu, premiešame, pridáme Lagris pohánku a varíme, dokým pohánka nepopije všetku vodu. Potom ju prikryjeme a položíme bokom.
- 2
Do panvice na dobre zahriaty olej dáme na plátky nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým cibuľa nebude sklovitá.
- 3
Pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny nakrájané na štvrtiny, obielenú klobásu nakrájanú na plátky a pražíme, dokým šampiňóny a klobása nedostanú peknú zlatistú farbu.
- 4
Podlejeme bielym vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.
- 5
Pridáme scedenú pohánku, tymián a maslo, zľahka osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania pražíme, dokým sa pohánka nezohreje.
- 6
Zložíme z ohňa, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme a necháme v teple, dokým nebudeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu