
Cesto Pate brisée
Na požiadanie pridávam recept na cesto Pate brisée na rajčinový koláč z Provensálska.

Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...

Jablkový piškótový koláč bez lepku
Upiekli sme si skvelý piškótový koláč bez lepku s plnkou z jabĺk a mascarpone....

Treska zapečená s paradajkou
Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr...

Batatový chlebík bez lepku
Jesenné farby a chute sa snúbia v tomto recepte. Batatový chlebík bez lepku sa výborne hodí na raňajky. Spolu s teplým nápojom vás dobre zahreje a určite aj zasýti....

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Vanilkový tunel s broskyňami
Skúšala som niečo nové na jednu príležitosť v robote a mal úspech. Inšpirovala som sa z jedného...

Zdravá nepečená müsli tvarohová torta
Zdravá tortička ktorú môžete jesť bez výčitiek. Všetkým veľmi chutila.

Makovo-čerešňová torta
Babka mala narodky :) . Keďže ona pečie vždy tradičné torty, ja som jej...

Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame...

Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na šalotke v čiernom pive
... nemám rád, keď sa príde do nejakej reštaurácie, kde majú v ponuke cesnakovú polievku –...

Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom
Nedávno sme boli v jednej reštaurácii a ako predjedlo sme si dali tieto guľky či sú presne...

Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...

Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...

Spaghetti con pomodorini
Jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo , často pripravované v talianskych domácnostiach , nízka cena, rýchla...

Reďkovková polievka
Túto polievku som varila po prvýkrát práve dnes. Jej chuť ma oslovila , tak si ju...

Zemiaková roláda
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané hlivy a spolu podusíme. Zmes pridáme k...

Seitanové rolky s dubákmi a orechami
Náplň do rolky: Dubáky namočíme aspoň na 30 minút v teplej vode.

Jednoduchá bezmliečna nátierka
Ja som na prípravu nátierky použila bezmliečny pohánkový tvaroh, ale túto jednoduchú nátierku si môžete pripraviť...

Želé z Cabernetu Sauvignon
Na tento recept som sa chystala dlhšiu dobu, a pri ochutnávke som bola nadšená. Víno v...

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Ratatouille s hlivou a haluškami
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.

Fantastický raw parmezán
Tak toto ma dostalo! Keď som prvýkrát ochutnala raw parmezán, neskončila som, kým nebola krabička...

Tvarohové pirohy s čučoriedkami
Z oboch múk, vajca, soli a vody vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej...

Talianske panettone
Z 0, 5 dl mlieka, 1 ML cukru, 2 ML múky a rozmrveného droždia pripravíme kvások. Nakysnutý...