Ryžové mafiny s brusnicami

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. marca 2015
Ryžové mafiny s brusnicami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
1 ks
1 bal
2 čl
1 čl (alebo guaranová)
1,5 hrnčeka
3 pl
1/2 hrnčeka
Poleva:
150 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame, košíčky na mafiny naplníme do troch štvrtín a pečieme pri 180 °C.

  2. 2

    Mafiny by mali byť na dotyk pevné a na pohľad ružové. Cukor s bielkom vyšľaháme a vychladnuté mafiny zdobíme polevou a brusnicami.

Diskusia k receptu

aleana
Recept pekný, muffinky môžu byť chutné...len sa divím, že pani profesionálna cukrárka nenapísala správne názvy ingrediencií...guma vantánovej je v skutočnosti guma xantan a guma guaranová by mala byť guma guarová. Guaranová môže byť napr. káva. Inak fajn :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia