Zemiak v kabátiku (jacket potatoe)

tweety12 - fotkatweety12, 2. decembra 2013
Zemiak v kabátiku (jacket potatoe)
Foto: tweety12

Chutne a nenarocne.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zemiak si poriadne umyjem, nakrojim do polky a osolim (kto chce moze pokvapkat olejom pred zabalenim)

    Zemiak v kabátiku (jacket potatoe) - obrázok 1
  2. 2

    Zabalim :-)

    Zemiak v kabátiku (jacket potatoe) - obrázok 2
  3. 3

    Dam upiect do rury.Dlzka zalezi od velkosti zemiaku. Ja davam na 180st. 20minut ale preventivne sledujem.

    Zemiak v kabátiku (jacket potatoe) - obrázok 3
  4. 4

    Z alobalu prelozim na tanier,do zemiaku vidlickou vtlacim trochu masla.Ja zvyknem davat solene.

    Zemiak v kabátiku (jacket potatoe) - obrázok 4
  5. 5

    Na vrch zemiaku dam fazulu,kukuricu a tuniaka zmiesaneho s majonezou. (moze sa dat aj opecena slaninka,ale kto ma aj ine napady a chute moze samozrejme dolozit :-)

    Zemiak v kabátiku (jacket potatoe) - obrázok 5
  6. 6

    A na zaver celej tej fantazie dam platkovy syr. Ja mam rada mozarellu ale ani chutiam sa medze nekladu takze... a dam do rury aby sa syr roztopil.Ja uz ruru nezapinam je dost tepla este z pecenia zemiakov :-) ak nie tak pouzijem rychlu a spolahlivu mikrovlnku ale len na chvilocku. Zelam DOBRU CHUT

    Zemiak v kabátiku (jacket potatoe) - obrázok 6

Diskusia k receptu

root
Cyprus je zaujímavá destinácia: more, slnko, palmy, konzervy a vYdličky.
2michal
Z tej "fantázie" som úplne mimo, zaujímavé "varenie" :-)
sovka62
Takéto čosi robili v stánku na Slnečnom pobreží v Bulharsku, keď sme tam pred pár rokmi letovali. Ľudia na ne trpezlivo stáli v rade, chutilo im, každý si mohol vybrať s čím ten jeho zemiak bude. Celkom som očakávala, že podobnými stánkami bude čoskoro zaplavené aj Slovensko, ako langošmi, bagetami, fornettami a podobne, ale na moje počudovanie, nestalo sa. Asi to nie je dosť nezdravé.
tweety12
mily @root nechci mi povedat ze ty doma konzervy nepouzivas a nemas... a to s tou vYdlickou by som bola zvedava ak by si zil 10 rokov prec z rodnej zeme a necital alebo nekomunikoval po SLOVENSKY ci by ta v momente napadali "I" "Y" A pokial viem tak pred zverejnenim moj recept mal prejst opravou v redakcii a IM sa asi moja vYdlicka pacila :-)
tweety12
Mily @2michal podla toho ze si nepridal ani jeden recept tak o fantazii pomlc.Su zeny a muzi co nemaju cas navarit a teple jedlo v zaludku je urcite lepsie ako mastny clieb...
A by si sa cudoval kolko konzerv pouzivaju v restauraciach... Prajem pekny den :-)
root
@tweety12 :

1. Konzervy doma naozaj nepoužívam a nemám, dokonca za nimi ani nesmútim.
2. Na rodnú zem ani rodný jazyk sa podľa mňa nezabúda ani po 100, nieto ešte po 10 rokoch.
3. Oprava v redakcii to asi pochopila tak, že vidlička je jednoducho tvrdé náčinie :-)
alena45
Žarenuyu kartošku som si dala v Moskve, na výber veľmi veľa príloh, ale aj tam to už obsadili sushi bary. Škoda.
2010
1- Konzervy doma pouzivam skoro kazdy den na to su ...PS: este aj glutamat -MSG
2- Na rodny jazyk sa zabuda velmi rychlo aj teraz ked som bol v Blave mal som vypisat formular nastastie som mal okuliare vo vrecku tak som sa vyhovoril ze nevidim...
Inac jacket potatoes je velmi popularny fast food ako pise
@sovka 62, aky si vyberie topping je tvoj choice , maju ich hromadu aj ked ja kukuricu nemusim. Cheers
redakcia
Čo sa týka kontroly gramatiky, redakcia kontroluje iba nadpisy a suroviny. Zvyšok receptu kontrolujeme len obsahovo.
huck
@root a co keby si si raz odpustil tej ironie? Suhlasim s tebou, ze na rodnu zem a rodny jazyk sa dokonca zivota nezabuda! S gramatikou je to uz nieco ine, hlavne, ked denno-denne komunikujes len v inom (cudzom) jazyku.. Ale , aby si to mohol pochopit, musel by si to skusit na vlastnej kozi. @tweety12 , paci sa mi tvoj recept, uz sa tesim na jeho pripravu. Dakujem :)
radulienka
Zaujímavý recept a pre mňa čosi nové, ale určite chutné, vďaka za jeho zverejnenie, určite vyskúšam, pečené zemiačky mám rada so všetkým možným...
evanaaa
@tweety12 , dobrá pochutina na zimné večery, aj sa najeme, aj sa zohrejem ,ak bude trúba zapnutá. Takéto zemiačky by mi stačili už len s tým maslom, ty si ich ešte obohatila, dá sa všelijako. A z tých dvoch si nič nerob, @root a @2michal len striehnu, kde akú chybičku uvidia ačo môžu, to skritizujú, veď uvidíš, nielen u teba. Takých tu je pár, asi ich inde nechceli........
root
@evanaaa : Ja som na Vareche už niekoľko vynikajúcich rcp aj pochválil, inšpirovali ma, ale ty evidentne vidíš iba to, čo chceš a čo ti vyhovuje. Určite sem nechodím preto, že ma niekto niekde (ne)chce a ja sa tiež nepýtam teba, aký "kvalitný" komentár plný "prázdnej slamy" zase k akému rcp pridáš.
amelie
@root , keď sa v jari presúvam do Narbonne, trvá mi aj dva dni, kým si "prešaltujem" myslenie do francúzštiny a po návrate domov je to to isté, hoci to trvá kratšie. Nedá sa myslieť po slovensky v krajine, kde nikto slovenčinu nepoužíva, musíš rozmýšľať v jazyku, ktorým práve hovoríš. Neviem, prečo si tu všímaš nepodstatné veci:-( , ktoré sa vôbec netýkajú receptov
2michal
@amelie ,
môj komentár ohľadom @evanaa je relevantný, pretože jej komentáre sa nedajú čítať a zbytočne rýpe.
evanaaa
@root , mýliš sa, ja vidím viac a nielen to, čo mi vyhovuje - inak, zvláštny termín si použil.... kritizovať sa dá ale záleží na tom, ako sa to podá. Len mám dojem, že viac tej kritiky než chvály. Ale to je tvoje vec, ozývam sa len preto, že mi je mnohokrát ľúto, ak niekto niekoho napomenie za nejakú chybičku, aj ja by som vedela , čo sa týka gramatiky, ale radšej som ticho.
evanaaa
@2michal , veď nečítaj moje komentáre, nechcem, aby ti z nich bolo zle, ale ako sa spomína vyššie, menej irónie a trochu povzbudenia by nezaškodilo. Ja nerýpem, len konštatujem.......
root
@evanaaa : Ja dokážem aj pochváliť, ak je za čo, robím tak aj na Vareche. Zdá sa mi však, že ty nemáš veľký problém s napomínaním či ako to nazývaš v reakcii na @2michal "konštatovaním" a rozmazávaním absolútne trápnych nedostatkov, mám pocit, že sa musíš vyjadriť ku všetkému a ku všetkým...
staflik
@evanaaa , v tvojom prípade mi nedá nevyjadriť sa. Ty používaš naozaj zvláštny druh "konštatovania". A veru podrypuješ celkom statočne. Však si tu riešila aj názvy receptov a potom sa tu obhajuješ a hovoríš o maličkostiach. Bola som na recepte kde si poučovala aký názov by mal mať. To je podľa teba ok?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia