Orechová roláda s jemným likérovým krémom
Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 7. apríla 2020
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 7. apríla 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Z bielkov a kryštálového cukru vymiešame tuhý sneh, do ktorého jemne vmiešame žĺtky a mleté vlašské orechy. Túto masu rozotrieme na papier na pečenie a pečieme plát pri teplote 160 °C asi 10–12 minút. Upečený plát necháme vychladnúť.
- 2
Krém: Smotanu s mascarpone vyšľaháme na jemný krém, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a nakoniec vaječný likér. Zamiešame už len zľahka, aby sa krém nezrazil.
- 3
Z vychladnutého plátu stiahneme papier a plát natrieme krémom s vaječným likérom. Zvinieme do rolády, zabalíme do ďalšieho papiera a necháme tuhnúť 4–6 hodín v chladničke.
Tiež orechová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tú šľahačku treba najprv dotuha vyšľahať a až potom dať mascarpone? Zaujal ma ten krém, preto sa pýtam na podrobnosti.
Áno, upečený plát treba pred plnením nechať vychladnúť. Doplnili sme to v postupe receptu. Smotanu netreba samostatne vyšľahať, stačí ju vyšľahať spolu s mascarpone a potom pridať zvyšné ingrediencie.