Orechová roláda
Orechová roláda

Orechová roláda s jemným likérovým krémom

Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 7. apríla 2020
Orechová roláda s jemným likérovým krémom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
10-12 minút
na 160 °C

Suroviny

7 ks
220 g
230 g mleté
Krém:
150 g
100 g
60 g
50 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Z bielkov a kryštálového cukru vymiešame tuhý sneh, do ktorého jemne vmiešame žĺtky a mleté vlašské orechy. Túto masu rozotrieme na papier na pečenie a pečieme plát pri teplote 160 °C asi 10–12 minút. Upečený plát necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Smotanu s mascarpone vyšľaháme na jemný krém, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a nakoniec vaječný likér. Zamiešame už len zľahka, aby sa krém nezrazil.

  3. 3

    Z vychladnutého plátu stiahneme papier a plát natrieme krémom s vaječným likérom. Zvinieme do rolády, zabalíme do ďalšieho papiera a necháme tuhnúť 4–6 hodín v chladničke.

Diskusia k receptu

marienka44
Keď stiahneme papier, je ešte cesto -roláda horúca. Netreba pred plnením s krémom dať roládu vychladnúť?
Tú šľahačku treba najprv dotuha vyšľahať a až potom dať mascarpone? Zaujal ma ten krém, preto sa pýtam na podrobnosti.
redakcia
@marienka44 (8.4.2020 15:59)

Áno, upečený plát treba pred plnením nechať vychladnúť. Doplnili sme to v postupe receptu. Smotanu netreba samostatne vyšľahať, stačí ju vyšľahať spolu s mascarpone a potom pridať zvyšné ingrediencie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia