Bažant dusený v zelenine

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 12. apríla 2016
Bažant dusený v zelenine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
80 g
200 g
150 g
150 g
150 g
200 g
100 g
 (slepačí vývar)
 (medvedí cesnak)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Očistené, umyté a osušené bažanty rozštvrtíme. Slaninu nakrájame na drobné kocky a dáme do dostatočne širokého kastróla.

  2. 2

    Bažanty osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Mäso opečieme spolu so slaninou. Opečené mäso vyberieme a slaninu zalejeme vriacou vodou alebo slepačím vývarom. Pridáme korenie, zeleninu (okrem zemiakov a póru) a bažantie mäso. Varíme asi hodinu, potom do kastróla pridáme zemiaky a pór.

  3. 3

    Varíme ďalších približne 25 minút. Mäso rozdelíme do tanierov spolu so zeleninou a s trochou vývaru. Pri podávaní môžeme na mäso nastrúhať čerstvý chren alebo nasypať nasekaný medvedí cesnak.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: