Bažant dusený v zelenine
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 12. apríla 2016
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 12. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Očistené, umyté a osušené bažanty rozštvrtíme. Slaninu nakrájame na drobné kocky a dáme do dostatočne širokého kastróla.
- 2
Bažanty osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Mäso opečieme spolu so slaninou. Opečené mäso vyberieme a slaninu zalejeme vriacou vodou alebo slepačím vývarom. Pridáme korenie, zeleninu (okrem zemiakov a póru) a bažantie mäso. Varíme asi hodinu, potom do kastróla pridáme zemiaky a pór.
- 3
Varíme ďalších približne 25 minút. Mäso rozdelíme do tanierov spolu so zeleninou a s trochou vývaru. Pri podávaní môžeme na mäso nastrúhať čerstvý chren alebo nasypať nasekaný medvedí cesnak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ak mas pocit,ze toto je parada,tak ta lutujem.sa len pozri na toho akoze bazanta.