Pappardelle s avokádovým pestom

rajo - fotkarajo, 19. júna 2015
Pappardelle s avokádovým pestom
Foto: rajo

Vyskúšajte, aké jednoduché a chutné môže byť varenie s Rajo Smotanou na varenie Extra 15%. Tento ľahký obed alebo večeru pripravíte za pár minút a už sa len necháte uniesť intenzívnou chuťou avokáda a smotany, doplnenou chrumkavými tekvicovými semienkami.

4
porcie

Suroviny

500 g
2
2-3 strúčiky
2 PL
150 ml
50 g
2 PL na dekoráciu
1
 hrsť na dekoráciu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pomocou tyčového mixéra rozmixujeme smotanu v tekvicovými semienkami. Pridáme vydlabanú dužinu z oboch avokád, cesnak, olivový olej a dohladka rozmixujeme. Nakoniec omáčku ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

    Pappardelle s avokádovým pestom - obrázok 1
  2. 2

    Čerstvé pappardelle dáme variť do osolenej vody na 3 minúty. Ak používame cestoviny sušené, uvaríme ich podľa odporúčania na obale.

  3. 3

    Medzitým si dáme zohriať panvicu a opečieme na nej tekvicové semienka. Odložíme ich bokom. Na horúcu panvice dáme trochu olivového oleja a umyté cherry paradajky, ktoré na silnom plameni opekáme, pokiaľ nechytia hnedú farbu.

  4. 4

    Uvarené pappardelle scedíme (trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili si odložíme) a vrátime do hrnca. Pridáme k nim pripravenú krémovú omáčku a jemne premiešavame, aby sa všetky cestoviny obalili a omáčka prehriala. Ak by bola omáčka príliš hustá, prilejeme podľa potreby odloženú vodu.

  5. 5

    Pappardelle rozdelíme na zohriate taniere, posypeme ich tekvicovými semienkami a ozdobíme opečenými paradajkami.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: