Foto: katarinka123
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
300 g |
|
1 dl |
|
0,5 dl |
|
1 dl |
|
|
|
300 g |
|
|
|
Plnka: | |
500 ml |
|
2 bal. |
|
4 bal. |
|
250 g |
|
250 g |
|
100 g (alebo Hera) |
|
Poleva: | |
400 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
cesto: z bielok sneh, žĺtka vyšľahať s cukrom do toho striedavo prilievať teple mlieko s rumom a olej, vyšľahať ,pridať muku zmiešanú s kakaom a PDP ak máte guarovu gumu môžete dať ak nie nič sa nedeje a nakoniec vareškou zľahka primiešať sneh vyliať na vymastený kokosom vysypaný plech a piecť na 180 stupňov
- 2
plnka: V časti mlieka rozmiešame pudingové prášky, zvyšok mlieka dáme variť s 2 balíčkami vanilkového cukru, do vriaceho vlejeme rozmiešané pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme. Do horúceho pudingu zašľaháme maslo. Vymiešame tvaroh s 2 balíčkami vanilkového cukru 3 lyžicami kryštálového cukru, k tvarohu primiešame mascarpone a dobre vymiešame. Po lyžiciach vmiešame vychladnutý puding a dobre vymiešame. /podľa chuti môžete ešte dosladiť/ natrieme na koláč (ktorý sme potreli džemom) a poukladame jahody
- 3
poleva: Čokoládu (dala som varovú aj mliečnu) dáme nad paru zmäknúť - rozpustiť. Do rozpustenej čokolády vmiešame kyslé smotany, vymiešame - spojíme obe hmoty. Natrieme na jahody
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu