Ružičkový kel zapekaný s bryndzou
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 17. mája 2020
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 17. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z ružičiek kelu odrežeme tvrdé konce, umyjeme ho a sparíme horúcou vodou. Zapekaciu misu vymastíme maslom a nasypeme do nej horúci kel, na ktorom necháme rozpustiť 2 PL masla.
- 2
V miske spolu vymiešame bryndzu, smotanu, štipku mletého čierneho korenia a pretlačený cesnak.
- 3
Bryndzovou zmesou prelejeme ružičkový kel a spolu upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatohneda – približne 20 až 25 minút.
Tiež ružičkový kel:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu