Zapekaný ružičkový kel
Zapekaný ružičkový kel

Ružičkový kel zapekaný s bryndzou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 17. mája 2020
Ružičkový kel zapekaný s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 PL
100 g
250 ml
2 strúčiky
Na vymastenie zapekacej misy:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z ružičiek kelu odrežeme tvrdé konce, umyjeme ho a sparíme horúcou vodou. Zapekaciu misu vymastíme maslom a nasypeme do nej horúci kel, na ktorom necháme rozpustiť 2 PL masla.

  2. 2

    V miske spolu vymiešame bryndzu, smotanu, štipku mletého čierneho korenia a pretlačený cesnak.

  3. 3

    Bryndzovou zmesou prelejeme ružičkový kel a spolu upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatohneda – približne 20 až 25 minút.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre