Jarný broskyňový koláč
Komerčný recept
príprava
na 150-170 °C
Suroviny
Na cesto: | |
200 g (alebo margarín) |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
Na náplň: | |
940 g (po odkvapkaní) |
|
2 bal (každý 40 g) |
|
750 ml |
|
50 g |
|
2 bal. |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.
- 2
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút- 3
Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme.
- 4
Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol.
- 5
Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladnutým želé a necháme v chladničke stuhnúť.
- 6
TIP: Koláč môžeme obmeniť a náplň pripraviť z Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu