Jarný broskyňový koláč

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 11. apríla 2016
Jarný broskyňový koláč
Foto: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
25 minút
na 150-170 °C

Suroviny

Na cesto:
200 g (alebo margarín)
200 g
1 bal.
3 ks
200 g
1 bal.
Na náplň:
940 g (po odkvapkaní)
2 bal (každý 40 g)
750 ml
50 g
2 bal.
500 ml




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 170 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 150 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /><br /> Doba pečenia: asi 25 minút

  3. 3

    Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme.

  4. 4

    Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol.

  5. 5

    Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladnutým želé a necháme v chladničke stuhnúť.

  6. 6

    <b>TIP:</b> Koláč môžeme obmeniť a náplň pripraviť z Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou.

    Jarný broskyňový koláč - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia