Jarný broskyňový koláč
Komerčný recept
príprava
na 150-170 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 200 g (alebo margarín) |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| Na náplň: | |
| 940 g (po odkvapkaní) |
|
| 2 bal (každý 40 g) |
|
| 750 ml |
|
| 50 g |
|
| 2 bal. |
|
| 500 ml |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.
- 2
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 170 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 150 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /><br /> Doba pečenia: asi 25 minút
- 3
Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme.
- 4
Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol.
- 5
Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladnutým želé a necháme v chladničke stuhnúť.
- 6
<b>TIP:</b> Koláč môžeme obmeniť a náplň pripraviť z Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu