
Brokolicové guľôčky s omáčkou
V poradí štvrtý recept vyskúšaný z knihy Adamova dieta. Brokolicové guličky boli skvelé aj s omáčkou,...

Domáce bezvaječné piškóty
Kto by nemal rád sladké piškótky ;) ? Tu je recept na domácu bezvaječnú verziu.

Fazuľa po bretónsky
Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných...

Cookies z arašidového masla
Cookies z arašidového masla na vegánsky spôsob. Z uvedeného množstva vyšlo približne 40-42 sušienok.

Šalát z červenej a bielej fazule z konzervy
Nestíhala som fotopostup, tak aspoň recept si ukladám.

Špaldový kvások
Nechajte sa nalákať na kváskové pečenie bez droždia. Základným predpokladom je mať pripravený kvások, tak...

Cuketovo-hráškové rizoto
Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne...

Jablkovo-škoricové lievance
Mäkké voňavé lievance s jabĺčkami a škoricou, pri príprave som použila 150 ml hrnček. http://www....

Pikantná baklažánová nátierka
Základný recept mám od mamy, ona má cesnakovo-baklažánovú nátierku tiež veľmi rada. Ja som ju...

Kváskový chlieb ražno-špaldový špeciál
Kváskový chlieb zo špaldovej pšenice patrí medzi najstaršie chleby našich dávnych predkov. Len vďaka tomu, ...

Bolonská omáčka na cestoviny (vegan)
Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky. K cibuli pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler...

Nakladaný zázvor
Nakladaný zázvor hodne využíva japonská kuchyňa a keďže aj ja mám rada sushi pridávam ho sem...

Americké zemiaky podla môjho spôsobu
je to skvelí recept na výborný obed. Získala som ho úplnou náhodou a ani som nevedela...

Chimichurri - argentínska korenená bylinková omáčka
Chimichurri je korenená bylinková omáčka doplnená kápiou, limetkovou šťavou a olivovým olejom, podáva sa najmä...

Mäkučká vianočka (vegan)
I keď je už po Veľkej noci, recept na vianočku pridám i tak. Existuje mnoho...

Rýchla domáca zmrzlina
V Holandsku máme v posledných dňoch nezvyčajne teplo - teplota sa nám tu pohybuje od 24 stupňov...

Soté z tekvice Hokaidó
Mám tekvice Hokaidó a tak začínam z nich pripravovať jedlá. Niečo o tejto tekvici:Podla orientálnej...

Nadýchané palacinky - obláčiky
Tieto ľahučké palacinky sa rozplývajú v ústach, ako keby ste zahryzli do oblaku. Tento recept...

Baklažánová nátierka
Baklazan nakrajame na platky, osolime a nechame 30 minut vypotit, aby sme odstranili horkost...

Fantastické domáce gnocchi
Gnocchi - tradičné talianske cestoviny zo zemiakov. Avšak nie vždy v primeranej cene. A tak...

Bagetky s olivami
Manžel si kupovával olivové bagetky v obchode a raz sa ma opýtal: A ty by si to...

Špenátový burek po mojom
Predstavujem Vám svoju slabosť :D jednu z najväčších... toto je jedlo ktoré si doprajem len po...

Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou
Kazda restauracia, alebo hotel ma svoj vlastny recept, tajnu prichut. Ponukam Vam zakladny recept,...

Cibuľovo-zemiaková polievka
Tip na rýchlu teplú večeru... najmä pre tých, čo majú radi cibuľu s cibuľou.

Pikantný dusený mangold
Kúpila som pekný mangold zo zvedavosti, ešte som ho nerobila, vraj je podobný špenátu, ...

Zázvorovo-kurkumový odvar
Do hrnca dame hrncek vody, pridame kusok ocisteneho zazvoru, lyzicku mletej kurkumy a vodu dame...

Jablkové rezance s makom - raw
veľmi chutná náhrada klasických rezancov s makom, popritom oveľa zdravšia :)

Kapustové langoše
Je to jedlo môjho detstva, ktoré nám pripravovala moja mama :-) Pochádza ale ešte od mojej prababky z Maďarska, ktorá svojim vnúčatám piekla langoše plnené sčasti na sladko domácim slivkovým lekvárom a sčasti zasa na slano dusenou kapustou....

Ovocná kytica
Moja mama dostala od sestry aj jej rodiny k narodeninam krasnu ovocnu kyticu. Hovorila som si,...

Cviklová omáčka na cestoviny
Svieža omáčka na cestoviny s bylinkami, trošku netradičnej farby.

Špenátový quiche
Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, vymiesime cesto, ktoré zabalíme do...