Foto: pusta
Tento recept je moja variácia oprážaných špagiet inšpirovaný čínskou kuchyňou, jedlo som pripravovala na spôsob stir fry, veľmi osviežujúce, rýchle a ľahké jedlo Zobraziť celý popisTento recept je moja variácia oprážaných špagiet inšpirovaný čínskou kuchyňou, jedlo som pripravovala na spôsob stir fry, veľmi osviežujúce, rýchle a ľahké jedlo výborné do horúcich dní.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
200 g |
|
1 ks väčšia čerstvá |
|
200 g cerstvé |
|
1 ks stredne veľká |
|
100 g čerstvý (alebo mrazený) |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
2 ks |
|
podľa chuti ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks (alebo feferónka) |
|
1 ČL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila zeleninu, očistenú červenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky,...
-
2
...očistenú mrkvu som pokrájala na tenké asi 5 cm dlhé prúžky,...
-
3
...čerstvé šampiňóny na štvrťky,...
-
4
...mala som mrazený hrášok, namočila som ho do studenej vody,...
-
5
...nemám doma panvicu wok, použila som titánovú panvicu, ktorú som rozpálila, opražila som na nej na sucho klinčeky, koriander, fenikel, posekanú chilli papričku aj so semienkami, ...
-
6
...horčičné semienka, na sucho opražené koreniny majú výraznejšiu lepšiu a intenzívnejšiu chuť, pridala som arašidový olej - 1 PL, ked sa rozpálil,...
-
7
...pridala som prúžky mrkvy,...
-
8
...1/2 CL sójovej omáčky, sprudka opražila asi 1 - 2 minúty,...
-
9
...pridala som červenú cibuľu, sprudka opražila asi 1 - 2 minúty sprudka,...
-
10
...nasledovali šampiňóny, opražila som ich sprudka asi 1 -2 minúty so sójovou omáčkou, vždy som pridala asi 1/2 CL,...
-
11
...pridala som zelený hrášok, sójovú omáčku s rovnakým postupom oprážania,...
-
12
...pridala som cukor, soľ, mletú škoricu, premiešala a oprážala, kým cukor skaramelizoval,...
-
13
...ked som začala oprážať zeleninu, dala som variť spaghetti do vriacej osolenej vody, varila som ch na al dente - asi 6 - 7 minút, scedila, nechala dobre odkvapkať z vody,...
-
14
...scedené spaghetti som pridala do horúcej zeleniny a za potriasania a obracania som ich oprážala sprudka za pridania 1 PL arašidového oleja, aby sa nezlepili...
-
15
...pridala som 1 PL sójovej omáčky a oprážala pekne do hneda,...
-
16
...na záver som ich ochutila ryžovým octom, premiešala a horúce hned podávala, je to výborné rýchle a ľahké jedlo ostro-sladko-kyslej slanej chuti, ideálne do horúcich dní, zasýti a osvieži, je to moja vlastná variácia inšpirovaná ázijskou kuchyňou, najskôr na čínsky spôsob.
@radox1 ten olej už jsem viděl jednak v malých lahvích ,u nás ho prodávají Vietnamci ale nevím jestli je stejný jako normální sojový ,který prodávají ve zdravé výživě .Nepoužívám ho tak nevím .
chcel ste vedieť, kde som ho kúpila, máte ho tam odfotený, tam som ho kúpila.
fotila som večer, pod umelým svetlom s mobilom a bleskom, zrazu sa vám to páči, zaujímavý postoj.
Milý@klukodvody , teším sa, že tebe sa recept páči :-) je naozaj rýchly pestrý a veľmi variabilný, aj ja ti prajem Krásny deň :-)
@xanadu , poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
@patroveckypitrs , môžeš si dať spokojne aj mäsíčko, morčacie, bravčové, hovädzie, pokrájjané na tenké prúžky sa výborne pripravuje spôsobom stir-fry.
dakujem všetkým za pochvalu, za uloženie do kk a za udelené hviezdičky.
@kata50 , pozerala som tvoj receptík, veľmi sa mi páči, určite ho vyskúšam.
dakujem vám za pochvalu.
@zinajdha , to som veľmi rada.
dakujem vám obom za pochvalu a uloženie do kk, tebe @marccel2015
aj za užitočné info.
nie, ryžový ocot nenahradíš.
nie je problém ho kúpiť. je na tebe, ako sa rozhodneš.
dakujem za pochvalu, je to naozaj dobré.