Opražané spaghetti so zeleninou fotorecept

pusta - fotkapusta, 6. júna 2015
Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept)
Foto: pusta

Tento recept je moja variácia oprážaných špagiet inšpirovaný čínskou kuchyňou, jedlo som pripravovala na spôsob stir fry, veľmi osviežujúce, rýchle a ľahké jedlo výborné do horúcich dní.

2
porcie
20 minút
príprava
10 - 12 minút
na 100 °C

Suroviny

200 g
1 ks väčšia čerstvá
200 g cerstvé
1 ks stredne veľká
100 g čerstvý (alebo mrazený)
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
2 ks
podľa chuti ČL
podľa chuti
podľa chuti
1 ks (alebo feferónka)
1 ČL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila zeleninu, očistenú červenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...očistenú mrkvu som pokrájala na tenké asi 5 cm dlhé prúžky,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...čerstvé šampiňóny na štvrťky,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...mala som mrazený hrášok, namočila som ho do studenej vody,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...nemám doma panvicu wok, použila som titánovú panvicu, ktorú som rozpálila, opražila som na nej na sucho klinčeky, koriander, fenikel, posekanú chilli papričku aj so semienkami, ...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...horčičné semienka, na sucho opražené koreniny majú výraznejšiu lepšiu a intenzívnejšiu chuť, pridala som arašidový olej - 1 PL, ked sa rozpálil,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...pridala som prúžky mrkvy,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...1/2 CL sójovej omáčky, sprudka opražila asi 1 - 2 minúty,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...pridala som červenú cibuľu, sprudka opražila asi 1 - 2 minúty sprudka,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...nasledovali šampiňóny, opražila som ich sprudka asi 1 -2 minúty so sójovou omáčkou, vždy som pridala asi 1/2 CL,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...pridala som zelený hrášok, sójovú omáčku s rovnakým postupom oprážania,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...pridala som cukor, soľ, mletú škoricu, premiešala a oprážala, kým cukor skaramelizoval,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...ked som začala oprážať zeleninu, dala som variť spaghetti do vriacej osolenej vody, varila som ch na al dente - asi 6 - 7 minút, scedila, nechala dobre odkvapkať z vody,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...scedené spaghetti som pridala do horúcej zeleniny a za potriasania a obracania som ich oprážala sprudka za pridania 1 PL arašidového oleja, aby sa nezlepili...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...pridala som 1 PL sójovej omáčky a oprážala pekne do hneda,...

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ...na záver som ich ochutila ryžovým octom, premiešala a horúce hned podávala, je to výborné rýchle a ľahké jedlo ostro-sladko-kyslej slanej chuti, ideálne do horúcich dní, zasýti a osvieži, je to moja vlastná variácia inšpirovaná ázijskou kuchyňou, najskôr na čínsky spôsob.

    Opražané spaghetti so zeleninou (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

40 komentárov k receptu
Moc pěkné a dovedu si to představit .Mám rád takové úpravy a děláme je často ale většinou spěchám ,tak si to zjednodušuji ,Ale tohle jsem ohvězdičkoval a ukládám .Pěkné a krásný den *****
@radox1 ten olej už jsem viděl jednak v malých lahvích ,u nás ho prodávají Vietnamci ale nevím jestli je stejný jako normální sojový ,který prodávají ve zdravé výživě .Nepoužívám ho tak nevím .
@radox1 , pre vás nikdy extra nebudem nič, lebo vy len rýpete :-)
chcel ste vedieť, kde som ho kúpila, máte ho tam odfotený, tam som ho kúpila.
fotila som večer, pod umelým svetlom s mobilom a bleskom, zrazu sa vám to páči, zaujímavý postoj.
Milý@klukodvody , teším sa, že tebe sa recept páči :-) je naozaj rýchly pestrý a veľmi variabilný, aj ja ti prajem Krásny deň :-)
@xanadu , poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
@patroveckypitrs , môžeš si dať spokojne aj mäsíčko, morčacie, bravčové, hovädzie, pokrájjané na tenké prúžky sa výborne pripravuje spôsobom stir-fry.
dakujem všetkým za pochvalu, za uloženie do kk a za udelené hviezdičky.
Až sa mi slinky zbiehajú pri pohľade na recept. Dnes už mám navarené-pražská hovädzia pečienka, ryža a mrkvový šalát, takže až nabudúce, t.j. utorok vyskúšam. Ďakujem a prajem prijemný nedeľný deň.
Chvalim za pouzitie arasidoveho oleja. Na druhej strane vsak uberam za pouzitie sampinonov (trebalo by tam Shitake alebo Judasovo ucho) tak isto za pouzitie spaghetti - Cinska kuchyna nepozna Spaghetti. Iba slovensko-azijske bistra...
@marcel83 , aj čínska kuchyňa pozná šampiňóny, recept je inšpirovaný ázijskou, najskôr čínskou kuchyňou, nepoužila som Soba cestoviny, ale spaghetti, až ich za Asia Food budem mať, prídu na rad, zatiaľ to berte ako tie bistrá.
@marcel2015 asi si jedol "cinu" len v tych spominanych Azijsko-slovenskych bistrach, tak to preto ten nazor... Cinska (Azijska) kuchyna nepouziva namiesto rezancov spaghetti. Spaghetti è la pasta italiana.
@garanco , áno, tak chutia najlepšie, vieš preto horúce, lebo pomerne rýchlo chladnú, a ide najmä o to, že je to naozaj rýchlo hotové, nemusíš stáť v tom hitzi pri sporáku do nemoty.
@laurisia , ja by som to nerobila, ale skúsiť môžeš.
nie, ryžový ocot nenahradíš.
nie je problém ho kúpiť. je na tebe, ako sa rozhodneš.
dakujem za pochvalu, je to naozaj dobré.

Pridaj komentár k receptu: