Nakladaný zázvor hodne využíva japonská kuchyňa a keďže aj ja mám rada sushi pridávam ho sem. Kupovaný je dosť drahý, robím si ho doma Zobraziť celý popisNakladaný zázvor hodne využíva japonská kuchyňa a keďže aj ja mám rada sushi pridávam ho sem. Kupovaný je dosť drahý, robím si ho doma z vlastnoručne vypestovaného zázvoru.
príprava
Postup
-
1
Zázvor ošúpte a nakrájajte na tenké plátky, napr. strúhadlom na šalátové uhorky. Povarte ich pol minúty vo vriacej vode, preceďte a nechajte vychladnúť. Ryžový ocot, cukor a soľ zmiešajte, vložte doň plátky zázvoru a nechajte jeden deň uležať v chladničke.
- 2
DOPORUČENIE: Zázvor je zdraviu prospešný, ale všetkého veľa škodí a platí to aj pri zázvore. Dospelí by nemali prekračovať dávku 4 g denne pri čerstvom a 1 g pri sušenom, deťom do 2 rokov sa nemá podávať vôbec. Väčšie množstvo zázvoru môže spôsobiť tráviace ťažkosti, hlavne pri žalúdočných a dvanástnikových vredoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nějak se ten odkaz nevložil... :(
"
varecha.pravda.sk/recepty/zafarbena-cibula-cebollas-curti...