Foto: Natascha1
Na trhu som kúpila pekné okrúhle feferónky. Niečo som zavarila do sladkokyslého nálevu a pár mi ich zostalo, tak som urobila pastu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Feferónky som umyla, nakrájala na polovice. Kápiu som umyla a nakrájala na pásiky. Hrozienka som opláchla pod tečúcou vodou. Pridala očistený cesnak a všetky ostatné ingrediencie.
-
2
Dala som všetko spolu variť pod pokrievkou, len toľko aby feferónky a kápia trošku zmäkli a rozmixovala som ponorným mixérom. Kto chce, môže feferónky, kápiu a cesnak najskôr pomlieť na mäsovom mlynčeku a až potom pridať všetko ostatné.
- 3
Zmes som potom dala variť. 20 minút som nechala prejsť varom, aby sa odparila zbytočná tekutina.
- 4
Nakoniec som pastu dala do vysterilizovaných malých pohárikov, uzavrela a dala do suchého dunstu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
dakujem, dam menej cukru a asi 30 chilli, ja mam uz bacily rezistentne :-) a dam radsej citr. stavu, mne ocot vadi v takychto lektvaroch a potom si to natriem na vianocku :-)