Foto: zirafninka1
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si orechy, lahôdkové droždie, rastlinný tuk, olej a soľ.
-
2
Orechy rozmixujeme alebo zomelieme. Ja najprv rozmixujem 2/3 orechov najemno, potom pridáme zvyšok celých orechov a ešte krátko rozmixujem tak, aby mi ostali aj väčšie kúsky.
-
3
Na 3 PL oleja vo väčšej panvici opražíme orechy.
-
4
Keď začnú chytať farbu pridáme rastlinný tuk,
-
5
lahôdkové droždie a soľ. Premiešame a odstavíme.
-
6
Polovicu orieškov odoberieme, zvyšok odložíme. Pripravíme si suroviny na cesto. Kvasnice rozdrobíme, pridáme lyžicu cukru a zalejeme vlažným mliekom. Necháme vzísť kvások.
-
7
Múku, olej, jogurt, oriešky, soľ a mleté čierne korenie premiešame.
-
8
Pridáme kvások a vypracujeme cesto. Cesto necháme vykysnúť. Za mňa cesto pripravila pekárnička na chlieb.
-
9
Vykysnuté cesto preložíme na podložku a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
-
10
Rozdelíme naň zvyšné oriešky (ja som ich ešte krátko rozmixovala, zdalo sa mi, že je v nich priveľa veľkých kúskov). Cesto 2x preložíme a necháme 10 minút kysnúť. Znovu rozvaľkáme a preložíme.
-
11
Na záver cesto rozvaľkáme na 1,5cm a vykrajujeme pagáčiky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút.
-
12
Inšpiráciou na orieškovú náplň mi bola výborná nátierka od @mijaita. Pagáčiky som pripravila podľa receptu na tieto škvarkové pagáčiky.
Diskusia k receptu