Cuketovo-hráškové rizoto
Foto: patincatsomekitchen
Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu Zobraziť celý popisKombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu nakrájam a polovicu nastrúham nahrubo. Nastrúhaná cuketa pekne spojí ostatné ingrediencie. Na konci varenia môžete pridať maslo, ale aj bez neho bude rizoto výborné. http://www.patincatsomekitchen.com/cuketovo-hraskove-rizoto
Postup
-
1
V hlbšej panvici rozohrejte olivový olej. Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájajte a vložte do panvice. Pridajte sušenú bazalku. Mierne opražte.
- 2
Po chvíli pridajte do panvice ryžu, krátko opražte a zalejte vínom. Víno priveďte k varu, potom pridajte 250 ml vývaru.
- 3
Polovicu cukety nakrájajte na menšie kúsky, druhú polovicu nastrúhaje nahrubo. Keď sa vývar odparí, pridajte cuketu, hrášok a nadrobno nakrájanú čerstvú bazalku. Osoľte a okoreňte.
- 4
Všetko zalejte 250 ml vývaru. Keď sa vývar opäť odparí, rizoto skontrolujte. Ak ešte nie je hotové, pridajte zvyšný vývar.
- 5
Keď je rizoto hotové, odstavte ho z ohňa a pridajte maslo. Premiešajte, kým sa úplne nerozpustí.
Tiež zeleninové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu