Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto

Cuketovo-hráškové rizoto

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 13. júla 2017

Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu Zobraziť celý popisKombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu nakrájam a polovicu nastrúham nahrubo. Nastrúhaná cuketa pekne spojí ostatné ingrediencie. Na konci varenia môžete pridať maslo, ale aj bez neho bude rizoto výborné. http://www.patincatsomekitchen.com/cuketovo-hraskove-rizoto

Suroviny

250 g
1 ks
1 ks
1 PL
200 ml
1 ks
100 g
za hrsť
750 ml
30 g (napr. Alsan)




Postup

  1. 1

    V hlbšej panvici rozohrejte olivový olej. Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájajte a vložte do panvice. Pridajte sušenú bazalku. Mierne opražte.

  2. 2

    Po chvíli pridajte do panvice ryžu, krátko opražte a zalejte vínom. Víno priveďte k varu, potom pridajte 250 ml vývaru.

  3. 3

    Polovicu cukety nakrájajte na menšie kúsky, druhú polovicu nastrúhaje nahrubo. Keď sa vývar odparí, pridajte cuketu, hrášok a nadrobno nakrájanú čerstvú bazalku. Osoľte a okoreňte.

  4. 4

    Všetko zalejte 250 ml vývaru. Keď sa vývar opäť odparí, rizoto skontrolujte. Ak ešte nie je hotové, pridajte zvyšný vývar.

  5. 5

    Keď je rizoto hotové, odstavte ho z ohňa a pridajte maslo. Premiešajte, kým sa úplne nerozpustí.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce!! Hned bych dala testovací vzoreček. Jsi šikulka, díky za receptík!