Vegan kakaovo-čokoládová torta

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 10. júla 2013

Veľmi rada sa nechávam inšpirovať, tak bolo aj pri tomto recepte http://vegrecepty.wordpress.com/2013/07/07/vegansky-cokoladovy-dort-s-kuskusem/ Pri pohľade na tortu som slintala, dokúpila suroviny a "piekla" som. Nie, nie, nemusíte sa pariť pri pečení, stačí pár minút pri varení ;-) Tak šup do toho :-)))

12
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Prvá vrstva:
1 hrnček
2,5 hrnčeka
1 hrnček
0,3 hrnčeka
0,3 ČL
Druhá vrstva:
200 ml
0,5 hrnčeka
100 g
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prvú vrstvu uvaríme všetko spolu v kastróli. Na vrstvu druhú varíme spolu mlieko s cukrom, do teplého pridáme na kúsky polámanú čokoládu, rozmiešame, a keď zmes bude horúca, vmiešame škrob a miešame do zhustnutia.

  2. 2

    Do tortovej formy dáme prvú vrstvu a druhú. Necháme vychladnúť a potom na noc do chladničky zachladiť. Myslím, že by bolo veľmi fajn na prvú vrstvu dať nejaké ovocie (maliny či čučoriedky) a potom zaliať čoko krémom.

  3. 3

    Dobrú chuť:-)

    Vegan kakaovo-čokoládová torta - obrázok 3
  4. 4

    TIP: Ak použijete ryžový kuskus, pochutnajú si aj celiatici :-)

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Kuskus na sladko ma nikdy zatial neoslovil tak ako tento tvoj recept. Coskoro skusim a dam vediet. Ked ho robievam na slano iba ho zalejem rovnakym mnozstvom horucej vody a zakryjem...treba fakt varit? Asi kvoli kakau?
Ďakujem za milé komentáre. Egresik: určite je potrebné kuskus variť, pretože pomer kuskus - voda je vyšší ako len pri kuskuse na slano ;-) Kvôli kakau sa to nevarí, ale aby kuskus riadne zväčšil svoj objem :-) Túto tortu chutnalo 10 ľudí, z toho jedna, ktorá kuskus vôbec nemá rada. Nikto nevedel z čoho je, tipy boli krúpky či krupica. A všetkým "respondentom" chutiloooooo a boli milo prekvapení :-)
Ďakujem pekne všetkým, dievčatá :-) Kiwinka: niektorá čokoláda vegan je a niektorá nie. Je potrebné čítať zloženie :-) Notakja: áno, je zaujímavá, mňa oslovila okamžite ;-) Kuskus je neutrálnej chuti, preto je možné pripraviť ho na rôzne spôsoby ;-)
Vyzeral úchvatne, musela som ho vyskúšať hneď ako som uvidela...práve som ho dala do chladničky....ale podľa toho čo som chutnala "korpus" a aj krém, tak to bolo niečo famózne :3 Už sa teším až vychladne :) ďakujem za krásny receptík

Pridaj komentár k receptu: