Kalerábové hranolčeky

vanesalinson - fotkavanesalinson, 23. februára 2014

Moja obľúbená večera :)

2
porcie
25 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
2 PL
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si kalerábočistíme, nakrájame na tvar hranolčekov, zľahka ho posolíme a necháme v miske odpočívať aspoň 20 minút, aby sa zbavil prebytočnej vody. Tú potom zlejeme a kaleráb môžeme ešte umyť.

  2. 2

    Rúru si predhrejeme na 200°C a plech vyložíme papierom na pečenie.

  3. 3

    Na tanieri si zmiešame múku a koreniny (tie môžete použiť podľa vlastnej chuti). My sme to robili tak, že múkovú zmes sme naraz vysypali na všetky hranolčeky a potriasli miskou, ale ak sa vám chce, môžete ich obaľovať po jednej. Rozložíme ich na plech a dáme piecť na cca 20-30 minút. Ja ich jedávam s bielym jogurtom. :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zelerové hranolky sú dobré, kalerábové som ešte neskúšala, takže pre zmenu chuti môžme vyskúšať aj gigantové....