Foto: vanesalinson
Moja obľúbená večera :)
2
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si kalerábočistíme, nakrájame na tvar hranolčekov, zľahka ho posolíme a necháme v miske odpočívať aspoň 20 minút, aby sa zbavil prebytočnej vody. Tú potom zlejeme a kaleráb môžeme ešte umyť.
- 2
Rúru si predhrejeme na 200°C a plech vyložíme papierom na pečenie.
- 3
Na tanieri si zmiešame múku a koreniny (tie môžete použiť podľa vlastnej chuti). My sme to robili tak, že múkovú zmes sme naraz vysypali na všetky hranolčeky a potriasli miskou, ale ak sa vám chce, môžete ich obaľovať po jednej. Rozložíme ich na plech a dáme piecť na cca 20-30 minút. Ja ich jedávam s bielym jogurtom. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
!218-kalerbove-hranolky/c1xel
1 kg tekvice na pečenie,
2 vaječné bielky,
celozrnná strúhanka,
soľ, oregano,
arašidový olej,
dressing:
150 g bieleho jogurtu,
2 strúčiky cesnaku,
soľ
Rúru som predhriala na 200 stupňov a plech som si vyložila papierom na pečenie. Tekvicu som si ošúpala, nakrájala na hranolky a premiestnila do hlbokej misy. Potom som tekvicu zľahka poliala arašidovým olejom a osolila. Do ďalšej misky som si pridala bielky a rozšľahala ich. Strúhanku som si vysypala na tanier, do ktorej som vmiešala oregano. Tekvicu som najprv obalila v bielkach a následne obalila v strúhanke.
Z jednej strany som ich piekla 10 minút, potom som ich vytiahla, obrátila na druhú stranu a piekla ďalších 10 -15 minút.
Dressing je ešte jednoduchší. Všetky suroviny zmiešame a podávame.
zdroj www.fitnessguru.sk/#...
!114-tekvicove-hranolky-s-cesn/c10bu