Foto: patincatsomekitchen
Mäkké voňavé lievance s jabĺčkami a škoricou, pri príprave som použila 150 ml hrnček. http://www.patincatsomekitchen.com/jablkove-lievance
Suroviny
2 hrnčeky (pšeničná, špaldová, pohánková) |
|
1 hrnček (ovsené, kokosové alebo voda) |
|
1 hrnček |
|
1/3 hrnčeka |
|
3 PL |
|
1 čl |
|
1/2 ks |
|
(nemusí byť) |
|
štipka |
|
Na podávanie: | |
(alebo pekanové) |
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vo veľkej mise zmiešajte suché ingrediencie. Postupne pridávajte jablkovú výživu, olej a mlieko, prípadne vodu. Miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí. Cesto nechajte chvíľku odležať.
- 2
Na panvici rozohrejte olej, nalejte cesto v tvare lievanca a opečte z každej strany. Teplé lievance neukladajte na seba, aby sa nesparili.
- 3
Podávajte s jabĺčkovou výživou a orieškami, prípadne poliate sirupom. Posypte škoricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
myslim, ze z jablcok sa da v pohode spravit vyziva aj doma, to nie je problem :) ak nastruhate jablka najemno, bude to konzistencne skoro ako jablkova vyziva, ak ich nastruhate nahrubo, budu nahrubo
podarili sa? jablckovu vyzivu velmi lubim a tiez pre nu konecne najdem vyuzitie :)
Jeej no to je parada :) pravda, cukru sa da vzdy ubrat :)