Jablkovo-škoricové lievance

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 18. januára 2017

Mäkké voňavé lievance s jabĺčkami a škoricou, pri príprave som použila 150 ml hrnček. http://www.patincatsomekitchen.com/jablkove-lievance

Suroviny

2 hrnčeky (pšeničná, špaldová, pohánková)
1 hrnček (ovsené, kokosové alebo voda)
1 hrnček
1/3 hrnčeka
3 PL
1 čl
1/2 ks
 (nemusí byť)
štipka
Na podávanie:
 (alebo pekanové)
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo veľkej mise zmiešajte suché ingrediencie. Postupne pridávajte jablkovú výživu, olej a mlieko, prípadne vodu. Miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí. Cesto nechajte chvíľku odležať.

  2. 2

    Na panvici rozohrejte olej, nalejte cesto v tvare lievanca a opečte z každej strany. Teplé lievance neukladajte na seba, aby sa nesparili.

  3. 3

    Podávajte s jabĺčkovou výživou a orieškami, prípadne poliate sirupom. Posypte škoricou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Troska som sklamana, podla nazvu som cakala, ze v recepte budu pouzite jablka, vidim, ze vyziva, ak by som mala domacu, OK, ale nemam a kupovanu veru pouzivat nebudem, sama chemia... Ak budem mat chut na jablkove lievance, nastruham jablka a bude
1x ribenka
Bezva suroviny, krásné foto, mně by určitě chutnalo. S tímto receptem se dá pracovat, bo jablka jsou tvárná. Díky za receptík!