Jablkovo-škoricové lievance

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 18. januára 2017

Mäkké voňavé lievance s jabĺčkami a škoricou, pri príprave som použila 150 ml hrnček. http://www.patincatsomekitchen.com/jablkove-lievance

Suroviny

2 hrnčeky (pšeničná, špaldová, pohánková)
1 hrnček (ovsené, kokosové alebo voda)
1 hrnček
1/3 hrnčeka
3 PL
1 čl
1/2 ks
 (nemusí byť)
štipka
Na podávanie:
 (alebo pekanové)
Na posypanie:

Postup

  1. 1

    Vo veľkej mise zmiešajte suché ingrediencie. Postupne pridávajte jablkovú výživu, olej a mlieko, prípadne vodu. Miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí. Cesto nechajte chvíľku odležať.

  2. 2

    Na panvici rozohrejte olej, nalejte cesto v tvare lievanca a opečte z každej strany. Teplé lievance neukladajte na seba, aby sa nesparili.

  3. 3

    Podávajte s jabĺčkovou výživou a orieškami, prípadne poliate sirupom. Posypte škoricou.

Diskusia k receptu

martamm
Troska som sklamana, podla nazvu som cakala, ze v recepte budu pouzite jablka, vidim, ze vyziva, ak by som mala domacu, OK, ale nemam a kupovanu veru pouzivat nebudem, sama chemia... Ak budem mat chut na jablkove lievance, nastruham jablka a bude
haji
Bezva suroviny, krásné foto, mně by určitě chutnalo. S tímto receptem se dá pracovat, bo jablka jsou tvárná. Díky za receptík!
patincatsomekitchen
@Martamm (18.1.2017 19:57)

myslim, ze z jablcok sa da v pohode spravit vyziva aj doma, to nie je problem :) ak nastruhate jablka najemno, bude to konzistencne skoro ako jablkova vyziva, ak ich nastruhate nahrubo, budu nahrubo
stanci11
supeeer, ja mám šialene veľa domácej jabĺčkovej výživy aspoň viem kam s ňou :) pekný recept a ja klasicky strašne ocením keď tam nevidím všade vajíčka :) Diky!
dvorka
Jéééj. Prima recept. Lievance s nastrúhanými jablkami a ovsenými vločkami som robievala veľmi často. No teraz mám veľa jablkového pyré, keďže minulý rok sa urodilo nekonečne veľa jabĺk. Môže byť zmena. A to som práve rozmýšľala, čo dnes na obed. Vďaka za skvelý recept.
dvorka
Lievance boli skvelé. Zabudla som dať cukor do cesta, no vôbec nebolo treba. Pyré je samo o sebe sladké aj keď tiež bez cukru. A s bielym jogurtom a strúhanými orechmi, paráda. Jedla celá rodina :-)